Yaşam 'Sevde'si

15 yaşındaki Sevde Ömeroğlu, 14 yıldır beynindeki tümörle mücadele ediyor. Tam 7 kez ameliyat olan genç kızın kurtuluşu için 100 bin lira gerekiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2017 Güncelleme 28 Temmuz 2017, 00:51
Yaşam ’Sevde’si

İÇİNDEKİLER

Amansız kanser küçük büyük tanımıyor. Konya'nın Ereğli İlçesi'nde yaşayan Sevde Ömeroğlu (15) da, 1 yaşından beri kanserle mücadele ediyor. Beynindeki kötü huylu tümör yüzünden 7 kez ameliyat olan Sevde'nin son ameliyatı için 100 bin lira gerekiyor. Henüz 1 yaşındayken ağır bir nöbet geçiren Sevde, acil olarak hastaneye kaldırıldı. Ailesi kanser olduğunu o zaman öğrenirken, çok sayıda doktora gitti. En son İstanbul'da özel bir hastane önerilirken, burası ile görüşüldü ve hastalığının dördüncü evresini geçiren Sevde'nin ameliyatı için 100 bin lira istendi.

'HER ŞEYDEN EKSİK KALDIM'
Hastalığı nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalan Sevde, "14 yıldır tedavi görüyorum. 7 kere ameliyat oldum. Bu 8'inci olacak. Devlet büyüklerimizden ve yardımsever insanlardan yardım bekliyoruz. Ameliyatım için 100 bin lira gerek. İlk önce okula gitmek sonra çocukluğumu yaşamak istiyorum. Her şeyden eksik kaldım" dedi. Eşinden ayrı olduğu için kızı ile tek başına ilgilenen anne Öznur Demirel, asgari ücretle çalıştığını, ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını söyledi. Demirel zorlu süreci şöyle anlattı: "Her gece uyanıyorum ve kızım 'nefes alıyor mu, nöbet geçirecek mi?' diye kontrol ediyorum. Allah bizi ayırmasın. Ben onsuz nefes alamıyorum. Bize yardımcı olursanız çok minnettar oluruz."

KAMPANYA BAŞLATILDI
Kızının sağlığına kavuşması için amansız bir mücadele veren anne Öznur Demirel, 100 bin liranın toplanabilmesi için valilik tarafından izin verildiğini ve hesap açıldığını söyledi. "Ben 14 senedir bu illetle savaşıyorum. Kendi başıma aşmaya çalıştım ama benim de yapabilecek bir şeyim kalmadı" diyen Demirel, "Maddi-manevi olarak tükendik. Maddiyat artık bir şekilde çözülüyor ama maneviyat olarak yıkıldık. İnşallah devlet büyüklerimiz ve hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.