Hayalleri suya düstü!

Adanaspor’un alt yapısında oynayan 16 yaşındaki Furkan Uruç, sulama kanalında boğuldu. Genç futbolcu, gözyaşları arasında toprağa verildi. Acılı babası, “Tek hayali Emre Mor gibi olmaktı” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2017 Güncelleme 28 Temmuz 2017, 00:00
Hayalleri suya düstü!

İÇİNDEKİLER

Furkan Uruç, gelecek vaat eden genç bir futbolcuydu... İdolü ise Emre Mor'du. Onun gibi Avrupa'da top koşturmak, ülkesini temsil etmek istiyordu. Ancak olmadı... Serinlemek için girdiği sulama kanalında boğuldu. Üzücü olay önceki gün Adana'da yaşandı. Hava sıcaklığının nem ile birlikte 45 dereceği bulduğu kentte 3 arkadaş, sulama kanalına gitti. Adanaspor'un alt yapısında oynayan 16 yaşındaki Furkan Uruç ise yüzme bilmiyordu. Buna rağmen suya girdi. Bir süre sonra gözden kayboldu. Arkadaşları polisi aradı. Sualtı polisinin yaptığı çalışmada, gencin cesedine ulaşıldı. Furkan Uruç'un cenazesi, dün ailesi ve takım arkadaşları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

'KAÇ KEZ UYARDIM'
Buruk Mezarlığı'na götürülen genç futbolcu için cenaze namazı kılındı. Bu sırada takım arkadaşları tabutun üzerine maçlarda giydiği 6 numaralı formayı koydu. Furkan'ın cenazesi gözyaşlarıyla toprağa verildi. 6 kardeşin en küçüğü olan genç futbolcunun babası Yusuf Uruç, "Kanalda yüzmemesini için kaç kez uyardım. 'Ben çocuk değilim bir şey olmaz' diyordu, yüzmeyi az biliyordu. Hayali Emre Mor gibi iyi bir futbolcu olmaktı" dedi.