Sakarya'daki vahşetin azmettiricisi Doğan medyası

Türkiye Sakarya'da yaşanan vahşetle sarsıldı. Suriyeli hamile kadın, tecavüze uğradıktan sonra 10 aylık bebeğiyle katledildi. Kan donduran olayın perde arkasında ise Doğan Medya Grubu'nun günlerdir attığı manşetler yer alıyor. Hürriyet ve Doğan Haber Ajansı, Suriyelileri açık açık hedef göstererek nefret suçu işledi. Doğan medyasının provokatif haberleri yetmedi, tecavüz vahşetine çirkin yaklaşımıyla nefretin odağı haline geldi.

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 08 Temmuz 2017, 09:33
Sakarya’daki vahşetin azmettiricisi Doğan medyası

İÇİNDEKİLER

Türkiye'ye sığınan Suriyeli vatandaşlara karşı son günlerde gündeme getirilen provokatif söylemler, büyük bir gerilim ortamına da zemin oluşturdu. İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere hükümet bir dizi sağduyu çağrısında bulunurken, Sakarya'da yaşanan olay yürekleri dondurdu. Suriyeli hamile bir kadının tecavüze uğradıktan sonra 10 aylık bebeğiyle birlikte öldürüldüğü ortaya çıktı.

PROVOKASYON HABERLERİNEE DOĞAN ÖNCÜLÜK ETTİ
Suriyelilere karşı geçtiğimiz hafta özellikle Doğan Medya Grubu'nun başlattığı provokatif haberlerle 'suç profili' gündeme getirildi. Doğan medyası tarafından süreç boyunca Suriyelilerin suçu tırmandırdıklarına yönelik haberler servis edildi.
İçişleri Bakanlığı, gerilime karşı sağduyu çağrısında bulunarak, haberleri yalanladı. İçişleri Bakanlığı, "Suriyeli misafirlerimizle ilgili, suçu tırmandırdıklarına yönelik olarak servis edilen haber ve yorumlar gerçek bağlamından koparılarak kamuoyuna yansıtılmaktadır" açıklaması yapıldı.

SAHİLDEKİ SURİYELİLER HEDEF GÖSTERİLDİ
Toplumsal infiali hedefleyen Doğan Medya, İçişleri Bakanlığı'nın yalanmasının ardından bu kez hedefini gündelik yaşantılarını sürdürmeye çalışan Suriyeli gençlere çevirdi. Hürriyet, manşetten servis ettiği haberinde, İstanbul'da sahillerin 'duman altı' olduğunu ve halkın da şikayetçi olduğunu öne sürdü.



NARGİLE VE TACİZ ALGISI
​Suriyelilerin İstanbul'da gittiği ilçeleri yazan gazete, Yeşilköy ve Florya sahillerine gidenlerin 'çoğunun Suriyeli' olduğunu yazdı. Gazetenin, nargile içen ve vakit geçiren Suriyeli gençleri açık açık ötekileştirdiği görüldü.Sıcak havalar nedeniyle sahillere giden Suriyeli vatandaşların sık sık fotoğraflarını paylaşan Hürriyet nefret odaklı haberlere imza attı.Doğan Medya'nın günlerdir yoğun bir şekilde sürdürdüğü Suriyelilere yönelik dışlayıcı ve ırkçı yayıncılık, nefret suçuna döndü.

SAKARYA'DAKi VAHŞETİ ADIM ADIM GETİRDİ
Dün Sakarya'da yaşanan bir olay ise Doğan Medya'nın günlerdir görev edindiği Suriyeli karşıtlığının en vahşi sonucu oldu. Sakarya'da Suriyeli hamile kadının tecavüze uğradıktan sonra 10 aylık bebeğiyle birlikte öldürüldü.

DHA AHLAKSIZLIĞI
​Toplumsal gerilimi tetiklemeyi amaçlayan Doğan Medya Grubu, vahşi olayın ardından da yeni bir skandala imza attı. Abonelerine servis ettiği haberde, Suriyeli kadın için 'güzelliğiyle' dikkati çektiği yönünde ifadeler yer aldı.



"ZALİM ESED REJİMİNDEN FARKI YOK"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, resmi Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada, "Provokasyonlarla, manipülasyonlarla Suriyeli kardeşlerimizi hedef gösterenlerin Suriye'deki zalim rejimden hiçbir farkı yoktur" ifadelerine yer verdi.

SOSYAL MEDYADAN KÖPÜRTÜLDÜ
Yaklaşık 6 yıl önce Suriye'deki iç savaşın pençesinden kurtularak ülkemize sığınan mültecilere sosyal medya üzerinden linç kampanyası başlatıldı. Bir grup kullanıcı, sosyal medya üzerinden örgütlenerek Suriyeli vatandaşların Türkiye'yi terk etmesi için kara propaganda yürüttü. Bir anda çığ gibi büyüyen tepki farklı yorumlara neden oldu.

KADIN ÖRGÜTLERİ NEREDE?
Her fırsatta hak savunuculuğuna işaret eden Doğan Medya Grubu'nun günlerdir sistemli bir şekilde Suriyeli sığınmacıları açık açık hedef göstermesi ve sonrasında Sakarya'da yaşanan bu vahşet kamuoyunun tepkisini çekiyor. Doğan Medya'nın Suriyeliler üzerinden hedeflediği provokasyonla yeni bir Gezi kalkışması olduğuna dikkat çekiliyor. Özellikle sosyal medyada FETÖ'nün de kaşıdığı meseleyle Türkiye'de Suriyeliler üzerinden bir sokak terörünün hedeflendiği iddia ediliyor. Doğan Haber Ajansı'nın vahşice öldürülen Suriyeli kadınla ilgili yer verdiği ahlaksız ifadelere özellikle kadın örgütlerinin ses çıkarmaması dikkat çekiyor. Türkiye'de iktidara yönelik olur olmaz her olayda ortaya çıkan bazı kadın örgütlerinin Doğan Haber Ajansı'nın skandalına ve Doğan medyasının provokatif haberlerine ses çıkarmaması tepkiyle karşılanıyor.