Bu senin eserindir Hürriyet!

Suriyeli mültecilere yönelik sistematik ötekikeştirici haberlerinin sonunda Sakarya'da hamile bir Suriyeli kadın bebeğiyle birlikte vahşice katledildi. Hürriyet "Bu senin eserindir ey Suriyeli düşmanı" diye manşet attı. Vahşetin sorumlusu kendisiyken üstüne hiç alınmadı.

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 08 Temmuz 2017, 11:43
Bu senin eserindir Hürriyet!

İÇİNDEKİLER

Sakarya'da 20 yaşındaki 9 aylık hamile Suriyeli kadını yanındaki bebeğiyle birlikte kaçırıp tecavüz ettikten sonra kafasını taşla ezerek öldüren canilere yönelik öfkenin bir benzeri de Doğan medyasının Suriyelilere yönelik sistematik ötekileştirici ve vahşetin azmettiricisi haberlerine de yöneldi.
Hürriyet gazetesinin son 10 günlük Suriyeli mülteci tahrikinin özeti arşivlerinden şöyle bir fotoğrafa yansıdı:



HÜRRİYET YAZARININ SATIRLARI ADETA KENDİ GAZETESİNİ İŞARET EDİYOR

Bugün Hürriyet gazetesindeki köşesinde Ahmet Hakan'ın "Bu senin eserindir ey Suriyeli düşmanı!" başlıklı yazı tam anlamıyla Doğan Medya Grubunu bir azmettirici olarak tanımlıyor. Ancak yazarını internet sitesinde manşete çeken Hürriyet'in Suriyeli tahrikinin faillerinden biri olarak üstüne hiç alınmaması da dikkat çekti.


Ahmet Hakan'ın şu satırlarının adresi aslında Hürriyet'ten başkası değildi:
"'Defolup gitsinler' dedin...Suriyeli düşmanlığından başka bir şey bilmedin... Acımasızca saldırdın... Hedefgösterdin... Nefret söylemine tavan yaptırdın... Düşmanlığı körükledin de körükledin... Yalan yanlış bilgilerle Suriyeli düşmanlığına eşsiz katkılar sundun... Toplumda Suriyeli nefretinin oluşması için elinden geleni ardına koymadın...
*
Sonuç?
Sonuç şu:
9 aylık hamile bir kadını, yanındaki bebeğiyle birlikte kaçırıp önce tecavüz ettiler, ardından da kafasını taşla ezerek öldürdüler.
*
Hey!
İşitiyor musun?
- "9 aylık hamile" diyorum.
- "Yanındaki bebek" diyorum.
- "Taş" diyorum.
- "Kafasını" diyorum.
- "Ezdiler" diyorum.
- "Tecavüz" diyorum.
*
Bu senin eserindir bay ve bayan ırkçı...
Bu senin eserindir bay ve bayan Suriyeli düşmanı...
Bu senin eserindir bay ve bayan faşist...
*
Eserinle gurur duyuyor musun?"