Orada drone

Türk Silahlı Kuvvetleri, hainleri havadan korkuttu. Kamptan kaçan teröristler, drone ile bulundu. Köşeye sıkışan PKK’lılar güvenlik güçlerine teslim oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Haziran 2017 Güncelleme 13 Haziran 2017, 01:14
Orada drone

İÇİNDEKİLER

Güvenlik güçlerimiz, terör örgütü PKK'ya son yılların en büyük darbesini indirdi. Başta Hakkari olmak üzere pek çokw noktada teröristlerin inleri yerle bir edildi. Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonların yürütüldüğü yerlerden biri de Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Gedik Tepe mevkisiydi. Terör örgütünün Hakurk'taki kamplarından kaçan 2'si erkek 2'si kadın 4 terörist Gedik Tepe Mevkisi'nde gizlendi. Güvenlik güçlerimiz, bölgeyi havadan drone ile takip etmekteydi. 'Drone'un çektiği görüntülerde 4 teröristin çalılıklar arasında gizlendiği belirlendi. Söz konusu noktaya giden ekipler, hainleri kıskıvrak ele geçirdi. Teslim olan teröristler yiyecek ve içecek verildikten sonra ilk sorgularının ardından kolluk güçlerine teslim edildi.

TÜNEL FARELERİ
Öte yandan Diyarbakır Lice'de başlatılan operasyonlar dün de devam etti. 10 bini aşkın güvenlik görevlisinin katıldığı operasyonlar kapsamında, terör örgütünün kullandığı tünel, sığınak ve mağaralar ele geçirildi. Güvenlik güçlerince yapılan detaylı incelemeler sonucunda, tünelin sığınakları birbirine bağladığı ve teröristlerin operasyon sırasında askerlerin kendilerini bulması durumunda kaçmak için açtıkları belirlendi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise son 1 haftada 26'sı ölü, 14'ü teslim, 8'i sağ olmak üzere toplam 48 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Yakalananlardan 'Kırmızı Bülten'le arandığı tespit edilen kişinin sırt çantasında bir canlı bomba yeleği, 3 el bombası, 4 fünye ve bir adet el yapımı patlayıcı anahtarı ele geçirildi.