Kim bu dol'ajan'lar

Protestan Diriliş Kilisesi’nin papazı Andrew Craig Brunson, FETÖ’den tutuklandı. ABD gizli servisi CIA ile bağlantısı ortaya çıktı. Bu gerçeği ortaya koyan TAKVİM ile Yaz-Boz ekibi, kilisenin önünde çekim yaparken biri kadın iki kişi tarafından takibe alındı. Kare kare fotoğraflandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mayıs 2017 Güncelleme 22 Mayıs 2017, 01:58
Kim bu dol’ajan’lar

İÇİNDEKİLER

İzmir'deki Protestan Kilisesi'nin papazıydı. 23 yıl önce Türkiye'ye gelip İzmir sokaklarında cirit attı. Ancak FETÖ soruşturmaları sırasında tutuklandı. Bunu ilk kez TAKVİM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler yazdı. Ardından papazın tüm kirli çamaşırları tek tek ortaya çıktı. Protestan Kilisesi papazı Andrew Craig Brunson'ın Amerikan Ordusu'nda harp subayı olarak görev yaptığı saptandı. Hem FETÖ'ye hem de PKK'ya destek sağladığı anlaşıldı. FETÖ'nün EGE imamı olan Bekir Baz ile düzenli olarak görüşmeler yaptığı ortaya çıktı. Amerika'daki FETÖ bağlantılı bir vakıftan her ay yüklü miktarda maaş aldı. Bu sırada ABD Gizli servisi CIA'daki basamakları hızla tırmandı. Ancak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı bunu tespit edince FETÖ'den tutuklandı. Bu gerçeği dünya medyasında ise ilk kez TAKVİM ve Yaz-Boz ekibi haber yaptı.

POLİS HER YERDE ARIYOR...
ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan Papaz'ın iadesini talep edince Brunson'un önemi bir kez daha ortaya çıktı. İşte ekibimiz İzmir'de bir kez daha papazla ilgili haber yaparken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İzmir Alsancak Bornova Sokağı'nın bulunduğu Protestan Diriliş Kilisesi'nin olduğu yerde çekim yapan TAKVİM Gazetesi Haber Müdürü Mevlüt Yüksel ile kameraman Taha Hazar, ajanların takibine uğradı. Yüksel ile kameramanımızı takip eden uzun boylu bir kadın, an be an ekibimizi fotoğrafladı. Bu kadın daha sonra kilisenin 50 metre uzağında olan cafeye gidip Uzak Doğulular'ı andıran bir erkekle buluştu. Ekibimizi Diriliş Kilisesi'nin olduğu yerdeki çekimlerde görüntüleyen bayanın uzaklaşmasından sonra bu kez siyah gözlüklü erkek ekibimizin fotoğrafını çekmeye başladı. Yüksel tarafından fark edilen bu erkek de hızla bisikletiyle kaçtı. İzmir polisi, kamera ve fotoğraf çeken kadın ile erkeği bulmak için operasyon başlattı.



Ekibimiz önce bir kadın tarafından fotoğraflandı. Ardından kilise ile aynı sokakta yer alan cafeye gitti. Burada gözlüklü bir adamla bir araya geldi...




FETÖ tutuklusu Papaz Andrew Brunson'un 15 Temmuz başarıya ulaşsaydı CIA Başkanı olacağı iddiası ortaya çıkmıştı. Ege bölgesinde misyonerlik yapıp Kilise Evler açan Papaz Brunson, PKK'lıları Alsancak'taki Diriliş Kilisesi'nde barındırıp maddi destek sağlamıştı.