Trump Papazı istedi

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkiye’de kasım ayından bu yana FETÖ’den tutuklu olan Papaz Andrew Craig Brunson’ın serbest bırakılmasını talep etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2017 Güncelleme 18 Mayıs 2017, 00:00
Trump Papazı istedi

İÇİNDEKİLER

Beyaz Saray'da önceki gün yapılan heyetlerarası görüşmede, İzmir'de cezaevinde bulunan Protestan cemaatine ait İzmir Diriliş Kilisesi Pastörü Andrew Craig Brunson da gündeme geldi. Brunson'ı ilk önce Trump dile getirdi, sonra Başkan Yardımcısı Mike Pence de iade konusunu açtı. Trump'ın daha önce de Papaz Brunson'ın serbest bırakılması konusunda 3 kez talepte bulunduğu öğrenildi. Brunson, bir tanığın ifadesi doğrultusunda FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

ÖZEL HARP SUBAYI ÇIKTI
İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun koordinesinde geçtiğimiz yıl Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı FETÖ/PDY terör örgütü operasyonuda tutuklanarak cezaevine konan Protestan Kilisesi papazı Andrew Craig Brunson'ın, Amerikan Ordusu'nda Harp subayı olarak görev yaptığı ortaya çıktı. Harp subayıyken İzmir'e gelen ABD vatandaşı Brunson'ın PKK sempatizanlarına da maddi ve manevi destek sağladığı ortaya çıkmasının yanı sıra birlikte görev yaptığı bazı yardımcılarının da kendisi gibi ABD Harp Subayı oldukları belirlendi. 23 yıldır İzmir'deki Protestan cemaatine ait kilisede papazlık yapan ABD vatandaşı Andrew Craig Brunson'ın, FETÖ soruşturması kapsamında halen firarda olan örgütün Ege Bölgesi imamı ve İstişare kurulu üyesi olan ve örgütün beyni olarak kabul edilen Bekir Baz'la da sık sık görüştüğü ve bu kilisenin kuruluş aşamasında bürokratik sorunları ve aşamaları Baz'ın yardım ve dizayn ettiği tespit edildi. ABD'deki FETÖ bağlantılı bir vakıftan her ay yüklü miktarda maaş alan Brunson'ın, kilisedeki 'Önderler Toplantısı'nda FETÖ'yü öven konuşmalar yaptığı belirlendi.


Haber Müdürümüz Mevlüt Yüksel, bir ay önce İzmir'deki Diriliş Kilisesi'nde papaz Brunson'ın izini sürmüştü.