FETÖ’nün kilisesi

İzmir’de FETÖ’den tutuklanan işadamı Çetin Çalışkan’ın örgütün papazlar sorumlusu olduğu ortaya çıktı. Çalışkan’ın başta Vatikan olmak üzere çeşitli ülkelerden Türkiye’ye özel görev için gelen papazları Buca’da kendi evinde barındırdığı belirlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Nisan 2017 Güncelleme 09 Nisan 2017, 01:46
FETÖ’nün kilisesi

İÇİNDEKİLER

Türkiye'yi 15 Temmuz'da kana bulayan hain terör örgütü FETÖ'nün dinlerarası diyalog adı altında yürüttüğü kirli ilişkiler de ortaya çıkmaya başladı. İzmir'de FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan işadamı Çetin Çalışkan'ın, örgütün papazlar sorumlusu olduğu belirlendi. Çalışkan'ın başta Vatikan olmak üzere çeşitli ülkelerden Türkiye'ye özel görev için gelen tüm papazları otelde kayıtları yapılmasın diye Buca'da kendi evinde barındırdığı kaydedildi. Otelde kayıt yaptırmadıkları için emniyetin takip sistemine girmekten kurtulan papazların, aldıkları emir doğrultusunda İzmir ve Türkiye'deki görev yerlerine gittikleri ifade edildi.


FETÖ'nün papaz imamı olarak bilinen Çetin Çalışkan (solda), Diriliş Kilisesi pastörü ABD'li Craig Brunson (sağda) ile yakın ilişki içindeydi.

KİM BU PASTÖR BRUNSON
Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanı'nın geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye yaptığı ziyaretin ana sebebi olduğu öne sürülen Protestan Kilisesi Papazı Pastör Craig Brunson'la da yakın ilişki içerisinde olduğu belirlendi. CIA ajanı olduğu iddia edilen ve FETÖ'den tutuklanan Brunson'un da sık sık Çalışkan'ın evinde kaldığı tespit edildi. TAKVİM, Brunson'un görev yaptığı Diriliş Kilisesi'ni de görüntüledi. Burada görev yapan pastörün sık sık FETÖ'cü Çetin Çalışkan ile görüştüğü ve Çalışkan'ın yabancı din adamlarının kalması için ayarladığı örgüt evine gittiği iddia edildi. İddialara göre Brunson burada ABD merkezli FETÖ örgütü için çalışıyor ve yabancı din adamları ile ortak çalışmalara imza atıyordu.


Haber Müdürümüz Mevlüt Yüksel, FETÖ'nün gizli evlerini tek tek deşifre etti.


GİZLİ KARDİNAL
İzmir'de FETÖ'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla işadamı Emir Ağbaş'ın da aralarında bulunduğu 3 zanlı hakkında hazırlanan iddianamede Fetullah Gülen'le ilgili çarpıcı ifadeler de yer almıştı. İddianamede, Fetullah Gülen'in, 1998'de Vatikan'da görüştüğü Papa 2. Jean Paul tarafından "gizli kardinal" olarak atandığı iddiasına yer verilmişti. Gülen'in ABD'ye gitmeden yaklaşık bir yıl önce, 9 Şubat 1998'de Vatikan'da Papa 2. Jean Paul'le yaptığı görüşmenin hatırlatıldığı iddianamede, Papa 2. Jean Paul'ün bu görüşmeden 12 gün sonra atadığı 20 kardinal yanında 100 yıla yakın süredir kullanmadığı 'in pecture' uygulaması ile ismini açıklamadığı iki gizli kardinal atadığına dikkat çekilmişti. İddianamede, "Atanan gizli kardinallerden birinin Fetullah Gülen olduğu iddiası bu bağlamda üzerinde durulması gereken iddialardandır" denilmişti.