ABD’ye biat yemini

FETÖ davasının şüphelileri itiraf etti: CIA'nın adamlarını Türkiye ve Orta Asya'da biz gezdirdik. Bu sayede ABD'nin örgüte kapısını açtığını Fetullah Gülen bizzat söyledi. Yabancı ülkeye gidenler, o ülkedeki ABD elçiliğine gidip biat yemini etmeden göreve başlamazdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Aralık 2016 Güncelleme 07 Aralık 2016, 01:47
ABD’ye biat yemini

İÇİNDEKİLER

Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/ PDY) yönelik soruşturma kapsamında 28'i tutuklu 54 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamedeki tanık ifadeleri şok etti. Bir şüpheli 1996 ve 1997 yıllarında Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatından (CIA) emekli olmuş veya hala görevde olanların gelip Türkiye ve Orta Asya'nın röntgenini çektiğini vurgulayarak, "Ayrıca cemaatin bölgedeki gücünün tespitini yaptılar. Biz de bunları gezdirdik, onlara yardımcı olduk. Akabinde de bunları rapor haline getirip Amerika'ya gittiler" dedi. Diğer bir şüpheli ise ifadesinde, şu bilgilere yer verdi:

CIA, GÜLEN'DEN BİLGİ ALIYORDU
"Burada önemli olan husus, Amerika'nın girmek ve hegemonyası altına almak istediği Türk Cumhuriyetleri ve İslam coğrafyasını çok kolay bir şekilde kontrol altına almasına imkan sağlamasıdır. Amerika'nın bu sayede kendisine yeni bir kapı aralamış olduğunu Fetullah Gülen'in kendi ağzından duymuşluğum var. Cemaat kadroları, öncelikle gittikleri ülkede Amerika Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek, 'biat' tabir edilen yeminle göreve başlıyordu. Ayrıca, cemaate ait okullarda CIA görevlilerinin öğretmen olarak çalıştığını biliyorum. Amerika'da Ortadoğu ve Türkiye masasında Yahudi görevliler vardı. Fetullah Gülen, bu istihbarat örgütleri tarafından birçok kez sorgulandığını kendisi bana anlatmıştır, hatta Usame bin Ladin sorusunu bile sorduklarını anlattığını hatırlıyorum. Amerika Birleşik Devletleri, hangi ülkeyi terör örgütü ilan edecekse Gülen'i çağırarak deklare etmesini istiyordu."