Görevi Terzi verdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı Marmaris’ten almak üzere giden suikast timinin başındaki hain Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, itiraf etti: Semih Terzi gelip darbe yapacaklarını anlattı. Bana da Cumhurbaşkanı’nı alma görevini verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2016 Güncelleme 06 Aralık 2016, 01:22
Görevi Terzi verdi

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunduğu Marmaris'teki otele baskın düzenleyen timi yöneten Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in mahkeme ifadelerine ulaşıldı. Darbe girişiminin başarılı olması halinde adı MİT Müsteşarı olarak geçen ve Ankara'da yakalandığında, "Beni isterlerse assınlar ama FETÖ'cü değilim, darbeciyim" diye bağıran Sönmezateş, Muğla 2. Sulh Ceza Hakimliği'nde verdiği ifadede, kahraman astsubay Ömer Halisdemir tarafından öldürülen Tuğgeneral Semih Terzi'yi suçladı. Sönmezateş, kendisini arayan Terzi'nin, "Ülke zor günler geçiriyor. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı Paşa, Genelkurmay Başkanı ve diğer kuvvet komutanları da bizim gibi düşünüyor. Bu kalkışma geçmiştekilere benzer olacak ama çok hızlı gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı ve kabine üyeleri öncelikle alınıp mahkemeye sevk edilecek. Yargılama konuları da çözüm sürecindeki hatalar, rüşvet iddiaları, DEAŞ'ın her yere elini kolunu sallayarak gitmesi gibi iddialar olacak" dediğini öne sürdü.

AKINCI ÜSSÜ'NE GÖTÜRECEKTİ
Kendisine de o tarihte Cumhurbaşkanı neredeyse oradan alıp canlı olarak Ankara'daki Akıncı Üssü'ne götürme görevi verildiğini anlatan Sönmezateş, mukavemet halinde ataş açacaklarını baştan konuştuklarını de söyledi.