Terör birliği

Yaralı halde Suriye sınırında bulunup cezaevine gönderilen ABD’li Lindsey Snell’in İngilizler tarafından korunduğu ortaya çıktı. Cezaevine gönderilen Snell’in terörist YPG saflarında savaşan eski İngiliz askeri Macer Gifford tarafından himaye edildiği ve sınıra bırakıldığı öğrenildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2016 Güncelleme 04 Eylül 2016, 00:42
Terör birliği

İÇİNDEKİLER

Hatay'ın Yayladağ İlçesi'nde sınır bölgesine yaralı olarak bırakılan ve Amerikalı gazeteci olduğu iddia edilen Lindsey Snell'in sırlarına TAKVİM ulaştı. Snell, 9 Ağustos'ta Suriye'den Türkiye'ye geçiş yapmıştı. Bulunduğu nokta askeri alandı. Bunun üzerine gözaltına alındı ve tutuklandı. Hatay Valisi Ercan Topaca, ABD helikopterlerinin sınırda Snell'i almak için dolaştığını ancak onu bulamadıklarını açıklamıştı. Amerikalı ve İngiliz ajanlar tarafından bırakıldığı ortaya çıkan kadının sınır ötesinde teröristlere yardım ettiği ve onlar için propaganda yaptığı öğrenildi.

PKK'YA EĞİTİM VERDİ
TAKVİM'in elde ettiği bilgilere göre, gazeteci kimliğinde Türkiye'ye giren, Snell Güneydoğu Bölgesi'ne giderek bir süre PKK'lı teröristler ile kaldı. Teröristlerin güvenlik güçlerine karşı yaptığı saldırıları izleyen kadın ajan daha sonra PKK'lılarla özelikle şehir savaşları, patlayıcı tuzakları, sivil vatandaşları güvenlik güçlerine karşı harekete geçirme konularında teorik bilgiler paylaştı. Ajan Gazeteci Lindsey Snell'in Türkiye'de bir süre kaldıktan sonra Suriye'ye geçirildiği ve kendisinin halen YPG saflarında savaşan İngiliz Ajan Macer Gifford'un karşıladığı öğrenildi.

İLK YARDIM İNGİLİZ'DEN
Macer Gifford ile Suriye'de YPG tarafında kalan ajan Lindsey Snell'in bir çatışma sırasında yaralandığı ve ilk tedavisinin eski İngiliz Ordusu mensubu olarak YPG saflarına katılan Macer Gifford'un yaptığı ifade edildi. İngiliz terörist, ABD'li yetkililere haber verdikten sonra Snell'i sınıra bıraktı. Ancak ABD helikopterleri gelmeden Türk askerleri Snell'i buldu. Gifford önceki gün İngiliz Daily Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada "Türkiye bizi terörist olarak görüyor. Biz özgürlük savaşçısıyız, terörist değiliz" demişti. Tüm bu gelişmeler için ise ABD Dışişleri Sözcüsü Kirby "Snell, şu anda Hatay'daki bir cezaevinde. Ancak seyahat nedenine değinemem" açıklamasını yapmıştı.



ABD İNGİLTERE ORTAK YAPIMI
Macer Gifford'un Lindsey Snell ile birlikte çalıştığı ve adeta ABD'li kadın ajanın özel korumalığını yaptığı öğrenildi.

MEVLÜT YÜKSEL