Köprü trafiği

Osmangazi Köprüsü açıldı. 5 gün içinde 400 bin 523 araç geçiş yaptı! ‘Köprüye -otoyola -havalimanına ’ karşı çıkanlar bile Körfez’in bu yeni gerdanlığına hayran kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Temmuz 2016 Güncelleme 08 Temmuz 2016, 01:27
Köprü trafiği

İÇİNDEKİLER

Ne bayram şenliği, ne de sahillerin güzelliği... Türkiye'nin gündemine, Osmangazi Köprüsü yerleşti! 30 Haziran'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılan Körfez'in yeni gerdanlığı, bayram şekeri gibi geldi!

Günübirlik seyahatlere otobüs yetişmedi! Bayramı evde geçirenler bile durmak bilmedi! Eş-dost ve akrabayı jet hızıyla dolaşan herkes, Osmangazi'yi de ziyaret etti! Kimi selfie yaptı, kimi videoya çekti.

Tatilcilerin hepsi, direksiyonu Osmangazi'ye çevirdi. En çok da "Böyle bir masrafa ne gerek var" diyenler tek kuruş ödemeden bu köprüden geçti. Belediyeler de köprü turları düzenledi!

Hal böyle olunca köprüdeki kuyruk uzayıp gitti! Sadece ilk 5 gün içinde 400 bin 523 araç Osmangazi Köprüsü'nden geçti. Bu rakamın, bayram tatilinin sonuna kadar 1 milyona ulaşabileceği belirtildi.

Dünyanın en büyük 4'üncü, Avrupa'nın en büyük 2'nci asma köprüsü olan Osmangazi Köprüsü, otoyolların da tamamlanmasıyla İstanbul-İzmir arasındaki ulaşımı 3.5 saate indirecek.

Yeni yapılan Osmangazi Köprüsü'den günde (Ortalama) 80104 araç, saatte 3336 araç, dakikada 56 araç geçiyor.