Ayasofya'da Kur'an'dan rahatsız oldular

TRT Diyanet TV'nin hazırladığı sahur programında Ayasofya'da 30 gün boyunca Kuran-ı Kerim okunacak olması Yunanistan'ı rahatsız etti. Yunan Dışişleri'ne yakın kaynaklar, 482 yıl boyunca cami olarak kullanılan yapıdaki Kuran-ı Kerim ziyafetini, 'dini eserlere yönelik saygı eksikliğini göstermektedir' şeklinde yorumladı.

Giriş Tarihi 06 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 06 Haziran 2016, 19:46
Ayasofya’da Kur’an’dan rahatsız oldular

İÇİNDEKİLER

TRT Diyanet TV Ramazan ayı boyuncaAyasofya'dan 'Bereket Vakti Ayasofya' adlı sahur programını ekranlara getirecek.

Programın ilk konuğu Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınan izinle Ayasofya'da ilk sahuru idrak ettiklerini belirten Görmez, büyük heyecan duyduğunu söyledi.

'KIŞKIRTICI' GÖRDÜLER
Sahur programı 'Bereket Vakti Ayasofya' Yunanistan'ın ise tepkisini çekti.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'na yakın kaynaklar "Türkdevlet televizyon kanalı TRT'nin program yaparak hergün Ayasofya'da Kur'an okunacağı yönündeki açıklaması, başka bir dönemden gelen bir açıklamaya benziyor" değerlendirmesi yapıldı..

Muhalefetteki Yeni Demokrasi bir açıklama yayınlayarak, ''Bu hareket kışkırtıcı, anlaşılmaz ve dünyanın dört bir yanındaki Ortodokslara karşı saygı eksikliğinin bir göstergesidir; bu da Türkiye'nin Avrupa süreciyle uyuşmamaktadır" denildi.

GÖRMEZ: BÜYÜK HEYECAN DUYDUM
Diyanet İşleri Başkanlığının Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan aldığı izinle Ayasofya'da ilk sahuru idrak ettiklerini dile getiren Görmez, bundan büyük heyecan duyduğunu vurguladı. Görmez, "Burası nice ilim adamları, nice edebiyatçılar, nice büyük insanlar yetiştirmiş bir mekan. Fetih-i mübinden bugüne kadar, bu yüzyılın başına kadar burada secdeyi Rahman'a varmış bütün büyüklerimize bütün ecdadımıza Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.