Kılıçdaroğlu'ndan Rus yanlısı açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti meclisinde dün düşürülen Rus uçağıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve AK Parti Hükümetini suçladı.

Giriş Tarihi 25 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 25 Kasım 2015, 17:37
Kılıçdaroğlu’ndan Rus yanlısı açıklama

İÇİNDEKİLER

Angajman kuralları gereği düşürülen Rus uçağı hakkında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu parti meclisinde skandal açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türkiye'nin Suriye politikasını eleştiren CHP lideri, Rusya'nın hava sahamızı ihlal etmesi hakkında tek kelime etmedi.

"RUSYA İLE KÖKLÜ GEÇMİŞİMİZ VAR"
Rus uçağının düşürülmesine epeyce içerlenen Kılıçdaroğlu skandal açıklamalarda bulunmaya devam etti. Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilere değinen CHP lideri "Rusya ile köklü ilişkilerimiz var. Kin ve nefretle ilişkiler yürümez. Kavga iki ülkeye de zarar verir" diyerek sınır ihlali yapan Rusya'ya tek kelime etmeyip Türkiye'nin safında olmadığını kanıtladı.

"SINIRLARIMIZI İHLAL ETTİ DİYE UÇAK DÜŞÜRDÜK"
İnadına muhalefet anlayışıyla buldukları her fırsatta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve AK Parti Hükümetini suçlayan Kemal Kılıçdaroğlu,F-16'larımızın Rus uçaklarını düşürerek vatanımızı koruduğu için yas tutmuş durumda.

Türk jetlerinin "5 dakikada 10 kez uyardık" açıklaması yapmasına rağmen Kılıçdaroğlu, yaşanan olayın faturasını "Sınırlarımızı ihlal etti diye uçak düşürdük. Bu olayın sorumlusu kim? diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye kesmeye çalıştı.

"TIRLARLA SİLAH GÖNDERDİLER"
Türkiye'nin Bayırbucak Türkmenlerine silah ve insani yardım yapmasını Suriye'yi karıştırmak, kardeşi kardeşe kırdırmak olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu yine çirkin bir algı operasyonu yapmaya çalıştı. Hem soydaşımız hemde din kardeşlerimiz olan Türkmenlere yardım gitmesini hazmedemeyen CHP lideri, Esed tarafından hunharca katledilen Bayırbucak Türkmenleri için ses çıkarmadı.

KAYGIYLA İZLİYORUM
Dün sosyal medya hesabından angajman kuralları gereği düşürülen Rus uçağıyla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan'ı Kemal Kılıçdaroğlu "olayları kaygıyla izliyorum" demişti.

Kılıçdaroğlu dün attığı tweetle tüm okları üzerine çekti. Yaşanan hadiseyi kaygıyla izlediğini söyleyen CHP lideri Putin ve Rusya ilgili hiçbir şey söylememişti.

ABD,NATO ve AB; Türkiye'nin kendi sınırını koruma hakkı vardır açıklaması yaparken, Kılıçdaroğlu savaş uçaklarımızın vatanımızı korumasını kaygı verici bulduğunu açıklamıştı.