İşte Fehriye

"Çaycı kız" olarak Sabancı Center'da işe girdi. Mustafa Duyar ve İsmail Akkol ile tetiği çekti. İşadamı Özdemir Sabancı ve ekibini katletti! Suikastın üzerinden 19 yıl geçti! Ancak Avrupa onu bir türlü iade etmedi! İşte TAKVİM, DHKP-C'li terörist Fehriye Erdal'ı NATO'nun merkezi olan Belçika'nın başkenti Brüksel'in lüks restoranında görüntüledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2015 Güncelleme 21 Kasım 2015, 02:09
İşte Fehriye

İÇİNDEKİLER

Tarihler 9 Ocak 1996'yı gösterdiğinde İstanbul, silah sesleriyle yankılandı. Adres Sabancı Center'ın 25'inci katıydı. Özdemir Sabancı, Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe, silahlı saldırıya uğradı. Üç isim ölürken tetikçiler terör örgütü DHKP-C militanı çıktı! Teröristlerin İsmail Akkol, Fehriye Erdal ve Mustafa Duyar olduğu anlaşıldı. Türkiye'yi şoka sokan bu suikast bilinmeyenleri ile de hafızalara kazındı. Zira Erdal, suikastten günler önce Sabancı Center'da çaycı olarak işe alınmıştı. Duyar ve Akkol ise olay günü kimliklerini danışmaya bırakıp 25. kata çıkmıştı. Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Kemal Yazıcıoğlu teröristlerin aylarca Sabancı Center'ın yakınındaki bir evde kaldığını açıklamıştı. Ayrıca Erdal'ın 3 Kasım 1996'da Susurluk kazasında ölen polis müdürü Hüseyin Kocadağ'ın aracılığıyla Sabancı Center'da işe alındığı iddia edilmişti. Ancak üzerinden 19 yıl geçen saldırı hala aydınlatılamadı.


MEVLÜT YÜKSEL İVAN'DAN SONRA FEHRİYE'Yİ DE BULDU

DAEŞ'İ ARARKEN...

İşte TAKVİM "Çaycı Kız" Fehriye Erdal'la (38) ilgili önemli bir habere imza attı. Haber Müdürü Mevlüt Yüksel, suikasttan sonra Belçika'ya kaçan Erdal'ı sobeledi. Yüksel, Paris katliamını yapan DAEŞ üyelerini araştırmak için Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitti. Brüksel'i sokak sokak gezdi. Kahve molası vermek için kentin en lüks meydanı Grand Place'deki La Chaloupe d'or adlı mekana girmek üzere yürümeye başladı.

Terör örgütü DHKP-C üyesi olan Erdal, bir kahvenin 3.5 Euro (Yaklaşık 10 TL) bir yemeğin ise 45 Euro (yaklaşık 130 TL) olduğu mekanda arkadaşları ile sohbet etti.

YANINDAKİ KORUMASI MI!

Bu sırada mekanın dışındaki masada oturan Erdal'ı görüp hemen tanıdı. Cep telefonu ile uzaktan fotoğrafladı. Sonra da mekana gidip Erdal ile konuşmak istedi. Ancak hiçbir soruya cevap vermeyen DHKP-C'li terörist, mekanı terk etti. Erdal, Yüksel tarafından görüntülenmeden önce de rahat tavırları ile dikkat çekti. Avrupa'nın en pahalı meydanlarından olan Grand Place'da arkadaşları ile gününü gün etti. Erdal'ın yanındaki adamın ise koruması olabileceği öne sürüldü. Yıllardır aranan teröristin NATO'nun merkezinde elini kolunu sallaya sallaya yaşaması ise akıllarda soru işareti bıraktı!


FEHRİYE ERDAL : Terör örgütü DHKP-C üyesi olarak kayıtlara geçti. Suikastten 5 ay önce Sabancı Center'da çaycı olarak girdi. Cinayet sonrasında önce Yunanistan'a oradan da Belçika'ya kaçırıldı. 1999'da sahte pasaportla yakalandı. 1 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı. 2000'de ev hapsinde tutuldu. 2007'den itibaren sırra kadem bastı. TAKVİM onu bulana kadar hala kayıplardaydı.


ÖLDÜRÜLDÜ
MUSTAFA DUYAR : Suikasttan 11 ay sonra Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği'ne teslim oldu. Kırıkkale Cezaevi'ne konuldu. Sabancı suikastıyla ilgili konuşacağını duyurdu. Ardından Afyon Cezaevi'ne nakledildi. Burada da savcılara dilekçe göndererek "Konuşmak istiyorum" dedi. Ancak 15 Şubat 1999'da Karagümrük çetesinin adamları tarafından kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü.


KOMŞU'DA ÇIKTI
İSMAİL AKKOL : Duyar'la birlikte 1995'te İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda nöbet tutan iki askeri şehit etti. 9 Ocak 1996'da ise Sabancı Suikastı'nda yer aldı. 1997'de gıyabında yargılanmaya başlandı. Yunan polisinin 11 Şubat 2014 tarihinde Atina'daki hücre evine düzenlediği baskın sonucu 4 DHKP-C üyesiyle birlikte yakalandı. Ancak Türkiye'ye iade edilmedi

MEVLÜT YÜKSEL