Terörden kaçış

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2015 Güncelleme 29 Ağustos 2015, 01:49
Terörden kaçış

İÇİNDEKİLER

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gerilim tırmandı. Genç yaşlı demeden vatandaşları çatışma bölgesine taşıyan teröristler, tüplü tuzaklar kurdu. Güvenlik güçleri ise düğmeye bastı. 2 mahallede mutfak tüpüyle desteklenmiş patlayıcıları yerleştirdikleri barikatlar kuran PKK'lı teröristlere yönelik operasyon başlatıldı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda zırhlı araç ve özel harekat ekiplerine uzun namlulu silahlarla saldıran teröristlere ateş açıldı. 20 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Önceki gün konulan sokağa çıkma yasağı ise dün sabah kaldırıldı. Hainlerin kazdığı hendeklerin kapatılmasıyla hayat normale dönmeye başlarken, çatışmanın izleri gün aydınlanınca ortaya çıktı. Çok sayıda ev, terörist saldırısı sonucu büyük hasar aldı. Gerginliklerin sürdüğü bazı mahallelerde vatandaşlar, güvenlik nedeniyle evlerini boşaltarak farklı bölgelere taşındı

ŞİFRE RIZA
Teröristler barikatların üzerine tüplü tuzaklar kurdu. Güvenlik güçleri, barikatları dağıttı. "Rıza kapıyı çalmadan girme" şifreli bombalı tuzaklar , güvenlik güçlerini bile şaşırttı.

TERÖRİST AVI
ŞIRNAK Cizre'de terörist kurşunuyla 3'ü çocuk 5 kişi can verdi. Bölgede gece boyu silah sesleri yükseldi. İdil ilçesinde ise terörisler, jandarma binasına uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Bir terörist yaralı ele geçirildi. Silopi'de ise eski köy korucusu olan İsmet Tatar ve oğlu Cengiz Tatar ölü bulundu.

DİYARBAKIR'da PKK'lı teröristlerce hazırlanmış beyaz çuval içerisinde, patlamaya hazır ve tahrip gücü yüksek el yapımı 4 bomba bulundu. Valilik, son günlerde yapılan operasyonlarda 25 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

AĞRI'da yol kesen teröristler, durdurdukları 3 TIR ile 1 kamyonu yaktı. Hainler, uzun namlulu silahlarla polis aracına ateş açtı. 2 saat sonra şüpheli bir aracı durdurmak isteyen polis, kaçan araca ateş açtı. Hayatını kaybeden Erhan Tanrıkulu'nun PKK bağlantısı araştırılıyor.

BİTLİS Hizan'da jandarma komutanlığına saldıran PKK'lılara ait bir kamp imha edildi. 8 terörist öldürüldü.

MERSİN'de yasa dışı eylemlerde polise molotofkokteyli ve havai fişekle saldırdıkları belirlenen 1'i çocuk 5 kişi yakalandı.

KANDİL başta olmak üzere Kuzey Irak'ın çeşitli bölgelerinde yuvalanan PKK, hava harekâtlarından dolayı 17 uydu kampı boşalttı.

GÜVENLİK güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına, yurtiçi ve yurtdışında yaptıkları operasyonlarla karşılık verdi, 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 943 terörist etkisiz hale getirildi.

ELAZIĞ'ın Karakoçan ilçesindeki GSM vericilerine ait direklerine saldıran bir grup terörist, patlayıcılarla baz istasyonunu tahrip etti.

Hüseyin KAÇAR-Musa DÜZENCİ-Abidin YEL- Ahmet TUNÇ-Ahmet AKKUŞ- Fuat TAPAN-Murat AKGÜL