Bahçeli: İkisi de çekik gözlü fark eder mi?

Geçtiğimiz günlerde Ülkücüler tarafından Çinli sanılıp hedef alınan Koreli turist için Bahçeli'den açıklama geldi. Bahçeli, "Koreli ile Çinliyi ayırt edecek özellik nedir? Çekik göz. Baktı ki ikisi de çekik göz. Fark eder mi?" dedi.

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 08 Temmuz 2015, 10:33
Bahçeli: İkisi de çekik gözlü fark eder mi?

İÇİNDEKİLER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Doğu Türkistan'a destek amaçlı yapılan eylemlerde Ülkücüler tarafından Koreli turistlere yapılan saldırı ve Çin restoranına yapılan saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"İKİSİ DE ÇEKİK GÖZLÜ FARK EDER Mİ?"
Bahçeli, Ülkücülerin Çinli sanıp Koreli turistlere saldırmasına ilişkin " Bunlar genç çocuklar. Birisi sürükler, bunlar da arkasından gidebilir. Hem Koreli ile Çinliyi ayırt edecek özellik nedir? Çekik göz. Baktı ki ikisi de çekik göz. Fark eder mi efendim?" dedi.

"BİZİM NE ALAKAMIZ VAR"
Devlet Bahçeli, Çin lokantasına yapılan saldırıya ilişkin ise şunları söyledi; "Bu tür eylemleri başka amaçlara taşıyan provokasyon olayları çok yaygındır. Televizyonlarda anlattım: Bozkurt işareti ile Heavy Metal işareti birbirine çok benziyor. Küçük bir farklılık var arada. Lokantadaki bir kişiyle bizim ne alakamız var? Ama iki-üç insanı yönlendirip provokasyon yapmak kolay."