İngiliz oyunu

Yaz-Boz programı, İngilizler'in sakladığı tarihi gerçekleri ortaya çıkarttı. Türk istihbaratı, Türk düşmanı İngiltere'nin efsane Başkanı Churchill ve ajan Lawrence'tan intikam almıştı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2015 Güncelleme 06 Nisan 2015, 04:22
İngiliz oyunu

İÇİNDEKİLER

A Haber'de yayınlanan gerçeklere ışık tuttu. İngiltere'de 2. Dünya Savaşı döneminde Başbakanlık yapan Winston Churchill ile ilgili şok gerçeğe ulaşıldı. Buna göre, Churchill, NATO ve Avrupa Konseyi'nin oluşması için çaba harcadı. Ömrünü Türkler'le mücadeleye adadı! Hatta "Savaşta Türkler'e karşı zehirli gaz kullanalım" önerisini bile getirdi. 1965'te öldüğünde ne Osmanlı ne de 3 kıtadaki toprakları kalmıştı. Sınırları çizmiş ve gitmişti! Ancak Churchill'e Osmanlı'yı yıktığı için hesap soracak birileri vardı. Bir grup Türk istihbaratçı, intikam yemini etti. Cepheden başarıyla çıkan bir Türk istihbaratçısı ABD'de görev alıyordu. İntikam yemini eden Türk istihbaratçıları bu isimle irtibata geçti. Türkiye o dönem ABD'de çok aktif olmadığı için kimse onlardan şüphelenmeyecekti. ABD'deki kahraman Türk, bir takside çalışmaya başladı.



CHURCHILL'E ÇARPAN ASLINDA BİR TÜRK'TÜ
14 Aralık 1931'de "İngilizce konuşan toplumların kaderi" isimli bir seminerde konuşmacı olarak New York'a gelmişti. Kaldığı otelden çıkarken taksinin sahibi, taksisindeki kahraman Türk'e işareti verdi. Kahraman Türk duasını etti ve "Bütün şehitler için" diyerek gaza bastı. Churchill, dünyanın en meşhur bulvarlarından olan 5. Cadde'nin 76 ve 77. sokakları arasında karşıdan karşıya geçerken taksi hızla Türk düşmanı siyasetçiye çarptı. Ortalık karıştı, MI6 ajanları şoktaydı. Churchill acilen Lenox Hill Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunun sağ tarafında kırıklar vardı. Geceyi komada geçirdi. Türk ajanlar ve kahraman, Churchill'in öldüğünü düşünerek sevinmişti. Ama Osmanlı'yı yakan adamın intikamı, onu komaya sokarak alınabilmişti. Olayla ilgili olarak taksici Mario Contasino sorgulandı. "Onu görmedim" diyen taksicinin gerçek adının Edward olduğu ve Osmanlı topraklarında doğan bir Türk olduğu ise yıllar sonra anlaşılacaktı.



LAWRENCE'A MOTOR TUZAĞI
İngiltere'nin sakladığı diğer bir tarihi gerçek ise İngiliz ajan Edward Lawrence ile ilgiliydi. Görevini "Türkiye'ye karşı Arap isyanı tahrik etmek ve bunun için görsel olarak Araplar'a benzemek" olarak tanımlayan Lawrence,
İngiltere'nin kahramanıydı! Osmanlı'nın yıkılması için yıllarca Araplar'ın arasında fitne çıkarmıştı. Ondan da intikam alınmalıydı. İki Türk istihbaratçı günlerce Lawrence'ın Dowset'teki evinin etrafında gözlem yaptı. İngiliz ajan hız tutkunuydu ve her sabah Brough Superior SS 100 marka motoruyla aynı güzergahta hız yapıyordu. Türk istihbaratçılar yolu en ince detayına kadar inceledi, Lawrence'ı gözlemledi, hava durumunu bile hesapladı. 13 Mayıs'ta kimsenin görmediği bir siyah araba, Lawrence'ın hız yaptığı yola doğru ilerledi.

İNGİLİZLER SUİKASTI ÖRT BAS ETTİ
Ellerindeki Türk bayrağını öpen iki Türk ajan dualar ederek gaza bastı. İngiliz ajanın en sevdiği kısım olan ağaçlı bölümün bitiminde siyah araba Lawrence'a çarptı. Hastaneye kaldırılan ajan 19 Mayıs sabahı öldü. İngiliz istihbaratı ise tarihçi Lodney Ring ve 4 görgü tanığının 'suikast' iddialarını baskıyla susturdu. Bütün basına "Lawrence önüne çıkan bisikletli çocuklara çarpmamak için kendisini feda etti" şeklinde haberler yapıldı. İngilizler Türkler'in intikamını dünyadan saklamaya çalıştı ama Lawrence'ın iki Türk ajan tarafından öldürüldüğünü biliyorlardı.