Sansür Kraliçesi

Gezi olaylarında 24 saat canlı yayın yapan Kraliçe'nin kanalı BBC, söz konusu kendi ülkesi olunca çark etti. Londra Emniyeti'nin "Naklen yayınlarınız bizi zora sokuyor" ikazı üzerine sansüre "Evet" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Şubat 2015 Güncelleme 01 Şubat 2015, 02:13
Sansür Kraliçesi

İÇİNDEKİLER

Batı'nın ikiyüzlülüğü bir kez daha ortaya çıktı. Sansürün kralını, Kraliçe yaptı! Paris'teki Charlie Hebdo dergisine düzenlenen terör saldırısının ardından alarma geçen İngiltere, her köşe başına polis dizdi. İslamofobi'yi körükledi. Şüphelendiği herkesi terörist ilan edip "insan hakları"nı es geçti! Yine de yetmedi! Londra Emniyet Müdürü Bernard Hogin Hoov, ülkedeki en büyük TV kanallarının yöneticilerini yanına davet etti. "Terör saldırısında canlı yayın yapmanız, hem rehinelerin hayatını tehlikeye düşürüyor, hem operasyon yapmayı zorlaştırıyor. Teröristlere hazırlanma fırsatı veriyoruz. Canlı yayın yapmayın" dedi. Aralarında BBC, ITV ve SKY TV gibi büyük kanalların bulunduğu medya kuruluşları da polisin bu uyarısına "Olur" cevabını verdi! Böylece İngiltere'de yaşanacak herhangi bir olay sırasında naklen yayın yapılmayacağı belirtildi!

SELİN GİRİT NEREDE!

Oysa Kraliçe'ye ait olan BBC, Gezi olaylarında 24 saat canlı yayın yaptı. Muhabiri Selin Girit, provokatif haber ve tweet'lerle insanları sokağa davet etti!