Karataş yasta

Rekortmen jokey Halis Karataş'ın eşi Begüm Atman Karataş, 48 yaşında kansere yenik düştü. At yarışı camiası bu beklenmedik vefatla sarsıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2014 Güncelleme 29 Mart 2014, 00:34
Karataş yasta

İÇİNDEKİLER

TÜRK jokeyliğinin tartışmasız 1 numaralı ismi olan Halis Karataş'ın eşi Begüm Atman Karataş uzun süredir tedavi gördüğü kanser hastalığına yenildi. Geçtiğimiz yıl Türkiye Jokey Kulübü (TJK) asli üyesi olan, at sahibi ve yetiştiricisi Begüm Atman Karataş dün evinde ağırlaştı. Öğle saatlerinde hayata gözlerini yuman 48 yaşındaki Karataş, iki çocuk annesiydi. Bugüne kadar 5 binin üzerinde yarış kazanan Halis Karataş eşinin ölümüyle yıkıldı. Sadece sporculuğu ile değil, centilmen kimliği ve fair kişiliğiyle, atçılık dışında da herkesin takdirini kazanan Karataş, kariyerinde sayısız galibiyete imza attı. Karataş, eşinin vefatının ardından bugünkü ve yarınki yarışlarını iptal etti.

'CAMİANIN BAŞI SAĞOLSUN'
Begün Atman Karataş'ın vefatı üzerine Türkiye Jokey Kulübü de bir mesaj yayınlayarak, 'Camiamızın başı sağolsun' dedi. Türk yarışçılığına büyük katkıları olan merhum TJK eski başkanı Özdemir Atman'ın kızı olan Begüm Atman Karataş, babasından devraldığı atçılığı kız kardeşleriyle birlikte başarılı bir şekilde devam ettirmekteydi.

HİPODROMLARA DAMGASINI VURDU
TÜRK jokeylerinin en başarılı ismi Halis Karataş 5 binin üzerinde yarışı kazanarak, rekora imza attı. Kariyerinde 5 derbi galibiyetinin yanı sıra sayısız grup koşuda birincilik elde etti. Ülkemizi uluslararası birçok platformda da büyük bir performans ile temsil eden Karataş, 20 Temmuz 2012 tarihinde at bindiği 7 yarışın tümünü kazanarak ayrı bir rekorun da sahibi oldu. 1973 doğumlu Halis Karataş ilk birinciliğini 1987'de kazandı. Karataş, bugüne kadar ülkemizde 18 binin üzerinde at bindi.