Cemaat'i karıştıracak belge!

Fethullah Gülen Hareketi'nin içinde dönen dolapları açıklamaya devam ediyoruz. Cemaat'in mensuplarından topladığı bağışlarla kurduğu okullardaki çalışanlarına yüzbinlerce dolar ödediği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 21 Ocak 2014, 00:00 Güncelleme 21 Ocak 2014, 18:26
Cemaat’i karıştıracak belge!

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen Cemaati'nin içindeki bir skandalları açıklamaya devam ediyoruz. Gülen Hareketi'nin kendisine inanan masum vatandaşlardan topladıkları bağışları kendi şirket ve yandaşlarına aktardığı ortaya çıktı.

BURDA ASGARİ ÜCRET ABD'DE SERVET
ABD'de kurduğu okullardaki çalışanlarına yüsek meblağlar ödemesi Gülen Hareketi'nin içindeki adaletsizliği gözler önüne serdi. Türkiye'de kendi şirketlerinde çalıştırdıkları mesuplarını düşük ücretlerle çalıştırarak servetine servet katan Cemaat yurt dışında kurdukları derneklere servet harcıyor.

Afrika'da açtıkları okullarda 300-400 dolara öğretmen çalıştıran Gülen Cemaati ABD'deki şirket ve okullarında çalışan yandaşlarına yıllık yüzbinlerce dolar veriyor.

İşte Cemaat'in yüzbinlerce dolar verdiği Amerika'daki yandaşlarının listesi:



GARİBANDAN AL LOBİLERE VER
Gülen Cemaati'nin skandalları okullarla da sınırlı değil. Hizmet hareketi masum vatandaşlarımızdan topladıkları himmet paralarını Amerika'daki lobilere bağışlıyor. Yaptıkları yüklü bağışlar sayesinde Amerika'daki önemli lobilerin içinde kendi yandaşlarının yer almasını sağlayan Cemaat'in bu tür çıkar gruplarıyla ne tür bir ilişki içerisinde olduğu gizliliğini koruyor.

Cemaat'in bağış yaptığı Brooking Enstitüsü'nde çalışanların aldığı ücretler (İçinde Cemaatçiler de var) :



ÇARPITMA ZAMANI
Yaptığımız "Cemaati karıştıracak belge" isimli haberi çarpıtan Cemaat Medyası ne kadar çırpınsa da haberimizi yalanlayamadı. Brooking'te çalışan yandaşlarını deşifre eden Cemaat medyası farkında olmadan kendi ipliğini pazara çıkardı.

İşte Brooking'te çalışan o Cemaat yandaşları: