Kızılağaç dile geldi

Taksim Gezi Parkı'nı yıllarca birbirinden yeşil 60 çeşit ağaç süsledi. Bunlardan biri var ki 18 günde çektiği eziyeti, 50 yılda çekmedi Sonunda dile geldi, içinden geçenleri söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Temmuz 2013 Güncelleme 30 Mayıs 2014, 00:57
Kızılağaç dile geldi

İÇİNDEKİLER

İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda toplanan eylemciler, kızılağaç ve diğerlerini bahane ederek gösterilere başladı. Sonra devreye provokatörler girdi, eylemler tüm Türkiye'yi gerdi. Bu arada kızılağacın çevresinde çadır kuran, gölgesinde oturan, pankartlarını üzerine asan eylemciler, ona 18 gün boyunca eziyet etti. Altında marşlar söylendi. Duran Adam'lara, Yatan Adam'lara kol kanat gerdi.

Sonunda eylemciler polis zoruyla parkı terk etti. Herkes gidince de park yine ona kaldı.

Çevresi temizlendi, yeniden nefes aldı. 50 yaşındaki kızılağaç, şimdi eksi günlerine döndü. Sonunda dile gelip Haber Müdürümüz Mevlüt Yüksel'e, içinden geçenleri bir bir şöyle söyledi:

GAZ YAPRAKLARIMI DÖKTÜ

Geçmiş olsun kızılağaç nasılsın?

Hiç iyi değilim, bu olaylar beni yordu. Çok üzüldüm. Adeta kahroldum...

Tam olarak ne oldu?

Günlerce eziyet çektim, biber gazı yedim. Solan yapraklarım, gaz nedeniyle erkenden döküldü. Kabuğum kurudu. Acıyı filizlerime kadar hissettim.

Çevreciler sana iyi bakmadı mı?

Onların neresi çevreci! İlk gelenler iyi davrandı. Sonra gelen bir odun, gövdeme çivi çaktı. Babasının malıymış gibi gölgemi de 'Devrim Kıraathanesi' ilan etti.

Ne oldu o kıraathanede?

Neler olmadı ki... Günler geceler boyunca marşlar söylediler. Çok gürültü yaptılar. Ama bazıları da başını bana dayayıp dinlendi. Ben en çok o gençleri sevdim.

BAZILARI İYİ ÇOCUKLARDI

Peki onlar da seni sevdi mi?

Tabi sevdiler. Tabi araya karışan yaramazlar da vardı. İyi çocuklardan bana zarar gelmedi. Fakat bazılarından gerçekten korktum.

İyi ki yakmamışlar seni...

Yanmadım ama çok bilye, molotofkokteyli yedim. Sinem delik deşik oldu.

Bunlar artık hatıra kalır sende...

Ne hatırası, hepsini unutmak istiyorum. Günlerce dibime çişini yapanlar, bir şişe su bile dökmedi. En zoruma giden de bu oldu. Kanlı 1 Mayıs'ta bile böyle zulüm görmedim.

BÜYÜK GÜN YARIN

Gezi Parkı, yaklaşık 15 gündür süren çevre düzenlemelerinin ardından, yarın halkın hizmetine açılacak. Çalışma kapsamında parka 120 bin adet çiçek daha dikilmiş olacak. Daha önce 563 olan ağaç sayısına 129 yetişkin ve 17 adet çınar ağacı daha eklendi. Çiçek sayısı 322 bine ulaştı. 5 bin adet gülle süslendi.

BANKLAR YERLEŞTİRİLDİ

Tahrip
olan çim alan yenilendi, 26 bin metrekareye yeni çim serildi. Park alanına 50 adet yeni oturma bankı konuldu. Zarar gören çocuk oyun grubunun yerine de yenisi konuldu. Aydınlatma tesisatı, direkler elden geçirildi ve eksiklikleri tamamlanarak çalışır hale getirildi.

Mevlüt YÜKSEL