Yeşil plan!

Yeşil Kundura'nın damadı, ağabeyiyle ortak olduğu şirketi ele geçirmek için plan yaptı. Bunun için kayınbiraderi ile anlaştı. İkili, kendilerini alacaklı gibi gösterip, firmaya icra takibi başlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2012 Güncelleme 22 Ekim 2012, 00:29
Yeşil plan!

İÇİNDEKİLER

Yeşil Kundura'nın veliahtı ve Yeşil İnşaat'ın sahibi Engin Yeşil'in adı dolandırıcılık olayına karıştı. Hintli eşiyle 4 yıl evli kaldıktan sonra boşanan Yeşil'in başı, eniştesi yüzünden derde girdi. İddiaya göre, Yeşil Kundura'nın patronlarından Emel Yeşil'in eşi Emre Küçükçolak, Balıkesir'de midye üretimi yapan "Teknik Sualtı" şirketinin ortağıydı. Küçükçolak, şirketin diğer ortağı olan ağabeyi Ümit Küçükçolak ile bozuştu.
Ağabeyi ile ters düşen Emre Küçükçolak, şirketi ele geçimek için aralarında kayınbiraderi Engin Yeşil'in de bulunduğu 3 kişiyle birlikte plan yaptı. '

DOLANDIRICILIK SUÇU'
Yeşil Kundura'nın damadı, plan gereği şirketin küçük ortağı olan Can Oksün ile 18 Mayıs 2011'de "ortaklar kurulu" kararı alarak, şirketin temsilinin ortaklardan ikisinin imzası ile yapılacağı hususunda karar aldırdı. Ardından da toplam 3 milyon liralık 2 senedi imzalayarak, kayınbiraderi Engin Yeşil'e verdi. Yeşil de icra takibi başlattı ve şirkete ait tüm malları ve üretimde kullanılan gemiyi haczettirdi.
Ümit Küçükçolak ise kardeşi Emre'nin diğer şüphelilerle birlikte hareket ederek şirketi ele geçirmeye çalıştıklarını, tüm şüphelilerin fikir birliği yaparak kendisini dolandırdıklarını öne sürerek savcılığa başvurdu.

7 YILA KADAR HAPİS
Soruşturmayı tamamlayan savcılık, Emre Küçükçolak hakkında "nitelikli dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanmak" suçlarından 7 aydan 7 yıla, Engin Yeşil hakkında ise "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Hazırlanan iddianamede, diğer şüpheliler hakkında ise nitelikli dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanmak suçlarından 3 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası istendi.

4 GÜN 4 GECE DÜĞÜN YAPMIŞTI
Yeşil Kundura'nın veliahtı Engin Yeşil, iş hayatından çok yaptığı evlilikle tanınmıştı. Ünlü işadamı, 14 Şubat 2003'te Hindistanlı ünlü sanayici ve işadamı Vikram Thapar'ın kızı Ayesha Thapar ile Yeni Delhi'de 4 gün 4 gece süren düğünle evlenmişti. Türk ve Hindistan sosyetesinin buluştuğu bu düğün için Yeşil, Türkiye ve Amerika'dan üçer uçak kaldırtmıştı. Evlendikten sonra Miami'ye yerleşen çiftin peri masalını andıran evlilikleri 4 yıl sürmüştü.

ORHAN YURTSEVER