Kılıçdaroğlu'nun yeğeni 20 yıl hapis

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kocaeli'nde ikamet eden yeğeni, 4 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2011, 00:00 Güncelleme 01 Temmuz 2011, 15:28
Kılıçdaroğlu’nun yeğeni 20 yıl hapis

İÇİNDEKİLER

Kocaeli'de, yaşları 11 ila 14 arasında değişen 4 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla yargılanan 3 sanık, toplam 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeğeni Hıdır Çakmak ile Recep Sağlam ve tutuksuz sanık Hilmi Koç ile çocukları cinsel istismara uğrayan ailelerin avukatları ve sanık avukatları katıldı.

Müşteki avukatları, önce duruşmalardaki iddialarını tekrar ettiklerini belirtti.

Tutuklu sanık Çakmak'ın avukatı Akgül, 15 Haziran'da mahkemeye sunduğu yazılı savunmasını tekrar ettiğini belirterek, müvekkilinin beraatini ve tahliyesini talep etti. Son sözü sorulan sanık Koç, söyleyeceği bir şey olmadığını ifade etti.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, 13 yaşındaki M.D, 12 yaşındaki Ö.N.K, 11 yaşındaki A.Ö ve 14 yaşındaki M.E'ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklu sanık Çakmak'ı 16 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Zincirleme suç nedeniyle Çakmak'ın cezasını 20 yıla çıkaran heyet, M.D'ye cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle de Recep Sağlam'a 5 yıl, Hilmi Koç'a ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Cumhuriyet Savcısı Metin Aslan'ın hazırladığı iddianamede M.D. adlı kız çocuğunun günlüğüne yazdıklarından şüphelenen okul yönetiminin ihbarı sonucu başlatılan soruşturmada, 3 sanığın da değişik zamanlarda söz konusu kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu belirtiliyordu.

İddianamede ayrıca, çocukların mahallede alışveriş için gittikleri büfenin işletmecisi Kılıçdaroğlu'nun ablasının oğlu Hıdır Çakmak'ın birden çok kez cinsel saldırısına maruz kaldığının belirlendiği ifade ediliyordu.