Destek yağacak

Hükümet, sosyal güvenlikte önemli adımlar atacak: Emeklilerin aylıklarında iyileşme sürerken, uygun koşullarda ev almaları sağlanacak. İşi, geliri olmayan aile kalmayacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mayıs 2017 Güncelleme 08 Mayıs 2017, 01:44
Destek yağacak

İÇİNDEKİLER

Hükümet; ekonomik ve sosyal alanda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Yeni dönemde ulaşılmayan tek bir yoksul kalmayacak, emeklinin gelir kaybı önlenecek, yıl sonuna kadar 40 milyar liranın üzerinde sosyal yardım yapılırken, evde bakım, engelli ve yakınları için 11 milyar liralık destek sağlanacak. Sosyal güvenlikte yeni dönemde atılacak adımlar şöyle:

Nakdi sosyal yardım programlarından yararlanan hane sayısı 2.7 milyona ulaşırken, yıl sonuna kadar 4 milyona ulaşması hedefleniyor. İhtiyaç sahibi olup da gıda, giyim, yakacak desteği almayan hane kalmayacak.
Yoksul öğrencilere yönelik programlar çeşitlendirilecek.
Eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayıp da barınma yardımı almayan yoksul vatandaş kalmayacak.
Bu yıl itibariyle muhtaçlık sınırı 423 liraya yükseltilirken, hanenin toplam geliri, emsal kira bedeli toplam gelirinden düşülerek hesaplanıyor.
İşi, geliri olmayan aile kalmayacak. Engelli, yaşlı, şehit, gazi aileleri başta olmak üzere dezavantajlı kesimlere istihdamda öncelik verilirken, destekler artırılacak.
Evde çalışma imkanları artırılacak.
Sosyal yardım kartı alan kişi sayısı 2 milyondan, 2 yılda 4 milyona çıkacak.
Emekli maaşlarında iyileşme sürerken, uygun koşullarda ev almaları sağlanacak.

Geliri belirli düzeyin altında bulunan engelli, yaşlı vatandaşlar desteklenecek. Bu kapsamda olup sosyal yardım programlarına başvuranlara gelir testi yapılmayacak

Hazal ATEŞ