EPDK ve Milli Savunma Bakanlığından dolar kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çağrısıyla başlatılan dolar seferberliğine bir destek de EPDK ve Milli Savunma Bakanlığından geldi.

Giriş Tarihi 07 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 07 Aralık 2016, 12:01
EPDK ve Milli Savunma Bakanlığından dolar kararı

İÇİNDEKİLER

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) AA'ya yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dolar yerine Türk lirası kullanımı çağrısına destek olmak amacıyla doğalgaz dağıtım ihalelerinin Türk lirası ile gerçekleştirilmesine karar verildi.

Karar çerçevesinde, 26 Aralık'ta Tunceli ve Ağrı, 28 Aralık'ta Doğubayazıt için yapılacak doğalgaz dağıtım ihaleleri Türk lirası cinsinden gerçekleştirilecek.

Söz konusu ihalelere katılacaklar, kilovatsaat başına dolar/cent yerine, Türk lirası/kuruş cinsinden açık eksiltme usulüyle teklif verecekler.

MİLLİ SAVUNMA BALKANLIĞI DA HAREKETE GEÇTİ
Öte yandan Milli Savunma Bakanlığınca, Savunma Sanayii Destekleme Fonuna ait döviz birikiminin bugün itibarıyla Türk lirasına çevrildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "dövizden Türk lirasına dönüş çağrısı" hatırlatıldı.

Bu kapsamda Savunma Sanayi Müsteşarlığının kullanımında olan Savunma Sanayii Destekleme Fonuna ait 262,7 milyon dolar ile 31,3 milyon avronun bugün itibarıyla Türk lirasına çevrildiği kaydedildi.