Borçlar ertelendi

Başbakan Yıldırım, 65. Hükümet’in ilk 100 gününü değerlendirdi, her kesime müjdeler verdi: Mahalle ve çarşılarda bekçi sistemine geçiyoruz. Çiftçilerin borçlarını erteledik, köyüne dönen gence 30 bin lira hibe veriyoruz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2016 Güncelleme 03 Eylül 2016, 01:33
Borçlar ertelendi

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye ekonomisine duyulan güvene işaret ederek, "Ekonomimiz dimdik ayakta hiç kimse dedikodu çıkarmasın. Tıkır tıkır işliyor" dedi. Kurban Bayramı öncesi et fiyatlarında spekülasyon yapılmaması için uyaran Yıldırım, "Kurbanlık yerlerini sıkı kontrol altına alalım. Bir de vatandaşa fazla fiyat çekmesinler" dedi. Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen "65. Hükümet'in İlk 100 Günü" değerlendirme toplantısında önemli bilgiler verdi:

BORÇLARI ERTELEDİK:
Çiftçilerin Ziraat Bankası'na, Tarım Kredi Kooperatifi'ne olan borçlarını 1 yıl süreyle erteledik. Yılın başında gübrede ve mazotta KDV kalkmıştı. Buna ilave gübrede de yüzde 17 indirim sağlandı. Çiftçilerimize, besicilerimize buradan müjdeyi veriyorum. Tarımda havza bazlı desteklemeye geçiyoruz. Yani herkes her yerde, her şeyi ekip biçmeyecek. Birisi patates ekiyor, öbürü de patates iyi para ediyor diye ekiyor, bu sefer patates fiyatı çöküyor. Bunun yerine hangi ürünlerin hangi havzada yetişeceğine bakanlık karar verecek.

GENÇLERE 30 BİN TL HİBE:
15 bin gence, 30 biner lira karşılıksız para veriyoruz. Git köyünde tarımla uğraş, yeter ki oradaki toprakları işleyelim.

BEKÇİLER GERİ DÖNÜYOR:
Mahalle ve çarşılarda bekçi sistemine geçiyoruz. Kalıcı ve geçici köy koruculuğu sistemini terör eylemlerinin yoğun olduğu bölgelerde yaygınlaştırıyoruz. Terörden zarar gören vatandaşların zararını ödemeye de devam ediyoruz.

DESTEKLER SÜRECEK

TURİZM DESTEKLERİ SÜRECEK:
Artık Rusya ile ilişkileri normalleştirdik. İnşallah Mısır ile Suriye ile de kısa sürede ilişkileri normalleştirmek için atağa geçildi. Kurban Bayramı 9 güne çıktığı için turizmde ciddi canlanma oldu. Dışarıdan gelen misafirler için verilen uçak şirketlerine destekleri yıl sonuna kadar uzatacağız.

ÇANAKKALE 1915 KÖPRÜSÜ:
Yeni bir müjde, dün itibariyle Çanakkale 1915 köprüsünün ve otoyolu kararını imzaladık. Resmi süreç başladı. 18 Mart 2017'de de kazmayı vuracağız.

PROJELER BEKLEMEYECEK:
Türkiye varlık fonu ile büyük projeler artık 10 sene, 20 sene 30 sene beklemeyecek. Kriz oldu olmadı buna bakmadan büyük projeler gerçekleştirilecek. Türkiye'deki ekonomik istikrar korunacak

'ÇÖZÜM MÖZÜM YOK !'
Başbakan Yıldırım, Lice'de bombalı terör saldırısında kullanılmak üzere çalınmış 25 araç ele geçirildiğini belirterek, ülke genelinde çalınmış görünen 910 aracın arandığını söyledi. Yıldırım, terör örgütü PKK'nın hendek kazarak verdiği zararın maliyetinin de 10 milyar lira olduğunu kaydetti ve "Çözüm mözüm yok kardeşim, çözüm vatandaşta. O fırsatı kaçırdılar, vatandaşla aramızdaki bu hainleri çıkaracağız" dedi. Yıldırım, Pazar günü Doğu ve Güneydoğu'da 22 ili kapsayan bir yeniden kalkınma projesini devreye alacaklarını ve detaylarını Diyarbakır'da paylaşacaklarını kaydetti.