Borçluya kolaylık

Maliye Bakanı, kamuya borcu olanlara seslendi: Daha az tutarda ve kolay ödeme imkanı getirdik. Başvurular 31 Ekim’de bitecek. Fırsatı kaçırmamak için son güne bırakmayın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2016 Güncelleme 31 Ağustos 2016, 01:47
Borçluya kolaylık

İÇİNDEKİLER

Kamuya borcu olanlar, yapılandırma ile hem daha az tutarda hem de kolayca ödeme imkanı elde ederken, Maliye Bakanı Naci Ağbal da milyonlara "Bu fırsatı kaçırmayın" çağrısı yaptı. Bakan Ağbal, yapılandırma kanunuyla esnaftan sanayicilere, işletmecilerden öğrencilere kadar çok geniş bir kesime önemli kolaylıklar getirdiklerini söyledi. Düzenleme ile vatandaşlara, kamuya olan borçlarını daha az tutarda ve kolay şekilde ödeme imkanı tanıdıklarını aktaran Ağbal, "Mükelleflerimiz, bu tarihi fırsatı kaçırmamak için başvurularını son güne bırakmasın" dedi. Yeniden yapılandırmada başvuru süresinin 31 Ekim'de sona ereceğine dikkati çeken Ağbal, Bakanlık olarak borcu olan herkesin, kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmasını istediklerini ifade etti. Bunun için birçok alanda tanıtım faaliyeti yürüteceklerini anlatan Ağbal, şunları kaydetti:

İLK 2 TAKSİTE DİKKAT!
"Bazı kalemlerde yıllardır birikmiş sorunlar var. Biz bunların hepsinin çözülmesini istiyoruz. İmkanı olanlar, borçlarını peşin ödemeleri halinde çok ciddi indirimlerden yararlanabilecek. Borcunu taksitle ödemek isteyenlerin ise haklarını kaybetmemeleri için özellikle ilk 2 taksitini aksatmadan ödemesi gerekiyor."

DEV BARIŞ
6.3 milyon kişinin vergi borcu bulunuyor. Vergi alacağının büyüklüğü 90 milyar lira seviyesinde.
4.2 milyon kişinin 6.5 milyar lira trafik cezası, 581 bin kişinin 2.1 milyar lira öğrenim kredisi borcu var.
8.9 milyon kişinin 68 milyar lira prim borcu bulunuyor.