Şehit ailesine 1.704 TL maaş

15 Temmuz gecesi şehit olanların yakınlarına ve gazilere bağlanacak maaşlar belli oldu. En az bin 704 lira aylık bağlanacak, sigortalılık süresi ve prim gün sayısı gibi şartlar aranmayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2016 Güncelleme 27 Temmuz 2016, 01:46
Şehit ailesine 1.704 TL maaş

İÇİNDEKİLER

Hükümet darbe gecesi şehit olanların yakınlarına ve gazilere maaş bağlanması için hızla düğmeye bastı. Çıkarılan ilk kararnameyle bu kişilere sağlanacak yardımlar belirlendi, işlemler başlatıldı.

BORCA BAKILMAYACAK
Darbe teşebbüsü sırasında şehit olanların yakınlarına ve malul kalan sivillere en az bin 704 lira aylık bağlanacak. Şehit veya malul kalan kişi üniversite mezunu ise bu rakam bin 709 lira olacak. Yaralananlara aylık bağlanabilmesi için bu kişilerin malul olması gerekiyor. Normalde bir kişinin malul sayılabilmesi için sigortalılık süresi ve prim gün sayısı gibi kriterleri sağlaması gerekiyor. Ancak bu kişiler için bu koşulların aranmaması bekleniyor. Aylık bağlanacak kişilerin yalnızca malul olduğuna dair sağlık raporu almaları yeterli olacak. Maaş bağlanırken 'SGK'ya prim borcu bulunmama' şartı da aranmayacak. Öte yandan şehit olan veya malul kalan kişiler eğer Emekli Sandığı mensubu iseler ve emekli ikramiyesi almaya müstahaklarsa, ikramiyeleri de en yüksek devlet memurunun gösterge seviyesinden ödenecek.

TOKİ'DEN KONUT
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şehit ailelerine ev verileceğini söyledi. İş dünyası, sivil örgütler, sendikalardan oluşan Türkiye- AB İstişare Komitesi temsilcilerini kabulünde açıklamalar yapan Erdoğan, "Şehit ailelerine TOKİ ev verecek. Belli bankalarda devlet yardımları için hesap açıldı" dedi.