Büyük tasfiye

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Temmuz 2016 Güncelleme 19 Temmuz 2016, 01:06
Büyük tasfiye

İÇİNDEKİLER

Türkiye ekonomisini, istikrarını, geleceğini hedef alan paralel yapının darbe girişiminin ardından, ekonomi kurumlarında büyük tasfiye dün başladı. Kamu kurum ve kuruluşları, bakanlıkların vergi, sosyal güvenlik, teftiş, personel birimlerinde paralel yapı ile doğrudan-dolaylı bağlantısı olanlar görevden el çektirilmeye başladı. Maliye Bakanlığı, paralel yapı ile bağlantılı bin 500 kişiyi görevinden uzaklaştırdı; KOSGEB teftiş kurulu başta olmak üzere çeşitli birimlerde temizlik yaptı. Sosyal Güvenlik Kurumu, İçişleri'nden gelecek güvenlik soruşturması sonuçlarına göre en küçük ilçede dahi yapıyla bağlantılı tek bir personel bırakmayacak.

HÜKÜMET KARARLI
Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında, paralel yapının kamudan tasfiyesi de masaya yatırıldı. Bu kapsamda devlet kurumlarına sızan paralel yapıya destek veren tek bir ismin dahi kalmaması vurgusu yapıldı.

KAMUDA YILLIK İZİNLER KALDIRILDI
Kamu çalışanlarının ikinci bir emre kadar yıllık izinleri kaldırıldı. Başbakan Binali Yıldırım'ın imzasıyla yayımlanan Başbakanlık Genelgesi'nde, "Söz konusu kamu çalışanlarından halen izinde bulunanlar, en kısa sürede görevleri başına döneceklerdir" denildi.

HAZAL ATEŞ