Emeklilikte yaşa takılanlara güzel haber geldi. Prim gün sayısını doldurmasına rağmen yaşa takılan 300 bin sigortalıya, erken emekliliğin kapısı açılacak
Yaş şartını bekleyen 300 binçalışana müjde geldi. Çalışanınlehine olacak düzenleme içintaslak hazırlanmaya başlandı.Sigortalı olarak prim gün sayısınıdoldurmuş olmasına rağmen yaşşartı nedeniyle emekliolamayan 300 bin civarındakisigortalıyla ilgili çalışmayeniden başlatıldı. Emeklilikteyaş bekleyenlerin durumuEkonomik KoordinasyonKurulu (EKK) toplantısındakonuşuldu. Başbakan BinaliYıldırım'ın, vatandaşın kendimüdahale ve tercihi olmaksızın,tamamen devletin yaptığı birdüzenlemeden dolayı ortayaçıkan durum karşısında mağdurolmalarının haksızlık olduğunuvurguladığı öğrenildi.
FORMÜL ARANIYOR Başbakan BinaliYıldırım'ın, bu konuda birçözüm bulunması yönündetalimat verdiği ve MaliyeBakanlığı ile Çalışmave Sosyal GüvenlikBakanlığı'nın, konuylailgili çalışma başlattıklarıbelirlendi. Çalışanların lehineolabilecek şekilde birformül aranacağı belirtildi.
8 EYLÜL 1999 SINIRI Emeklilikteyaşa takılanların problemi,8 Eylül 1999 tarihinde yapılandüzenlemeyle ortaya çıkmıştı. Dahaönce sadece prim günü-yıl hesabıemeklilikte esas alınırken, yapılandüzenlemeyle, emeklilik için yaş sınırıda konulmuştu. Bu tarihten sonraemeklilik yaşı artırılmıştı.