Zamcıya dur denilecek

65. Hükümet; sosyal konulara ağırlık verirken, herkesin şikayetçi olduğu gıda fiyatlarına da el atacak. Etiketleri şişirenlere göz açtırılmayacak. Gıda Komitesi piyasayı kontrol altına alacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2016 Güncelleme 27 Mayıs 2016, 02:00
Zamcıya dur denilecek

İÇİNDEKİLER

Binali Yıldırım Başbakanlığı'nda kurulan 65. Hükümet icraatlara hızlı başladı. Hükümet programından özellikle vatandaşın sorunlarına çözüm getiren müjdeler çıkarken, sosyal kesimler ve dezavantajlı grupları sevindirecek vaatler de sıralandı. Bütün bunlara ilaveten yeni hükümet; enflasyonu artıran, vatandaşın cebini yakan ve aracılar tarafından uçurulan gıda fiyatlarına da el atacağını açıkladı.

RAMAZAN FIRSATÇISI
Sebze-meyve başta olmak üzere gıda ürünlerinde yaşanan üretici-perakende farkına çare olacak tedbirler alınacak. Bunun için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde kurulan Gıda Komitesi'nin yeniden yapılandırılarak piyasayı takip etmesi sağlanacak. Özellikle yaklaşan Ramazan ayı öncesinde sebze-meyve, et ve kahvaltılık ürünler ile kuru bakliyatta etiketler hemen her gün değiştirilmeye başlandı. Tarlada 20 kuruşa kadar düşen ürünler, marketlerde 4-5 liraya satılıyor. Vatandaş, aracılardan kaynaklandığı söylenen bu fiyat artışlarından şikayetçi olurken, yüksek etiketler makro ekonomik dengeleri de etkiliyor. Enflasyonun yüksek çıkması büyük oranda gıda fiyatlarından kaynaklanıyor. Gıda Komitesi, piyasada spekülasyon yapan ve fiyatlarla oynayanları tespit ederek gerekli tedbirleri alacak.