Kira vergisini düşürün

Kira geliri beyan dönemi 31 Mart akşamına kadar uzatıldı. Beyanname verirken masraflara dikkat edin. Böylece verginiz azalır ya da tamamen ortadan kalkar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mart 2016 Güncelleme 26 Mart 2016, 01:49
Kira vergisini düşürün

İÇİNDEKİLER

Kira geliri beyannamesi verecekler dikkat! Gelir İdaresi Başkanlığı'nın açıklamasına göre; dün bitecek olan 2015 takvim yılına ait yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme süreleri, 31 Mart Perşembe günü mesai saati bitimine kadar uzatıldı. Cezaya düşmemek için 2015'te kira geliri olanların beyan vermeleri gerekiyor. Maliye Bakanlığı, kira geliri olup beyan etmeyenleri belirlediğinde 2 kat usulsüzlük cezası, gecikme faizi ve vergi ziyaı cezası kesiyor. Kira beyannamesinde dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunuyor. Beyannameler götürü gider ve gerçek gider yöntemlerine göre düzenleniyor. Eğer gerçek gider yöntemi seçilmişse, masrafların bildirimi önem taşıyor. Böylece vergi ya azalıyor ya da tamamen ortadan kalkıyor.

GİDERLERİ BİLDİRİN
Götürü gider yönteminde, önce 3 bin 600 liralık istisna düşülüyor, ardından 1 lira masraf olmasa bile, yüzde 25'lik tutar indiriliyor. Kalan tutar üzerinden vergi hesaplanıyor. Gerçek gider yönteminde de yine yıllık kira gelirinden istisna düşülüyor. Ardından, beyan edilen masraflar tek tek indirilerek, hesaplanıyor.