Sosyetenin suyu Fijian'dan

Obama, Kim Kardashian ve Rihanna'dan sonra Türk sosyetesi de Fijian Adaları'ndan getirilen suyun müdavimi oldu. Evlere servis edilen volkanik su, 7.75 lira olan litre fiyatıyla da dikkat çekiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Şubat 2016 Güncelleme 29 Şubat 2016, 01:31
Sosyetenin suyu Fijian’dan

İÇİNDEKİLER

Güney Pasifik Okyanusu'ndaki Fijian Adaları'nda üretilen su, yurt dışından sonra Türk sosyetesinin de gözdesi oldu. Sosyeteden ünlü isimlerin kullandığı volkanik su, fiyatıyla da dikkat çekti. 2 yıl önce Türkiye piyasasına giren Fiji Water, 7.75 lira olan litre fiyatıyla tüketicilerle buluşuyor. Fiji Water, fiyatıyla, piyasada litresi ortalama 1 liraya satılan suları 7'ye katlıyor. Her yerde satılmayan su, bazı lüks mekanlarda bulunuyor ve isteyen zenginlerin evlerine servis ediliyor. Barack Obama, Rihanna, Kim Kardashian, Nicole Kidman, Paris Hilton, Justin Timberlake, Jennifer Aniston, Beyonce gibi dünyaca ünlü isimlerin tercih ettiği belirtilen Fiji Water'ın Türk müdavimleri arasında ise Demet Sabancı, Özge Ulusoy, Işıl Rençber, Şebnem Çapa gibi isimler sayılıyor. Ünlü isimler, suya olan ilgilerini sosyal paylaşım sitelerinde de sık sık duyuruyor.

20 KONTEYNER GELİYOR
Fiji Water
'ı Türkiye'ye getiren Luxist Dış Ticaret'in kurucusu Derya Akyüz, suyun ülkemizde de büyük ilgi gördüğünü belirtti. Aylık 15-20 konteyner su ithal ettiklerini kaydeden Akyüz, suyu 330 ve 500 mililitre ile 1 ve 1.5 litre boyutlarındaki şişelerde sattıklarını söyledi. Akyüz, "Bedenine önem verenler suyumuzu tercih ediyor. Su, içeriğindeki silika ve elektrolit ile vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri barındırıyor" ifadesini kullandı.

VOLKANİK YAĞMUR SUYU
LUXIST'in kurucusu Akyüz, suyun oluşumunu ise şu şekilde anlattı: "Fijian Adaları'nda yağan saf yağmur suyu olarak meydana geliyor. Volkanik taş tabakaların arasında binlerce sene filtrelenip doğal olarak oluşan silika ve yüksek derecede elektrolit ile şekilleniyor. 12 kilometre uzunluğunda yeraltı akifer içerisinde toplanıyor ve el değmeden şişeleniyor."

ÖZLEM KAMER TERCANLI