Trump'tan skandal Katar açıklaması

Teröre verdiği destekle bilinen ABD, ikiyüzlü açıklamalarına devam ediyor. Trump, Katar'ın "teröre çok üst düzeyde" destek verdiğini savunarak bunu en kısa sürede sona erdirmesi gerektiğini söyledi.

Giriş Tarihi 09 Haziran 2017, 00:00 Güncelleme 09 Haziran 2017, 23:26
Trump’tan skandal Katar açıklaması

İÇİNDEKİLER

Katar'ın teröre destek verdiğini ileri süren Trump, "Katar, tarihsel olarak çok üst düzeyde teröre destek vermektedir. Terörizmin finansmanını durdurmalıyız. Görüşmelerimiz sonrasında Katar'a terörün finansmanını sona erdirmesi için çağrıda bulunmaya karar verdik." diye konuştu.

Geçen ay Suudi Arabistan'a yaptığı ziyarette ilgili ülkelerin kendisine gelerek Katar'la ilgili şikayetlerini dile getirdiğini anlatan Trump, ardından başta Dışişleri Bakanı Rex Tillerson olmak üzere karar vericilerle görüşerek Katar'la ilgili bir sonuca vardıklarını belirtti.

Teröre destek veren tüm ülkelere "bu desteklerini hemen sona erdirmeleri" çağrısında bulunan Trump, "Henüz sorunları çözmüş değiliz, ancak çözeceğiz." ifadesini kullandı.

TRUMP, BEYAZ SARAY'A ÇAĞIRMIŞTI
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad el Sani ile telefon görüşmesi gerçekleştiren ABD Başkanı Donald Trump, Katar krizinde arabulucu olma teklifinde bulunmuştu.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Başkan, gerekirse Beyaz Saray'da görüşme de dahil olmak üzere, taraflara farklılıklarını gidermek için arabuluculuk teklifinde bulundu" denilmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ise Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır'a çağrıda bulunarak Katar'a uygulanan ablukayı hafifletmelerini istemişti.