Göbek yağına tarçınlı süt

Düz bir karna sahip olmak hayal değil. Diyetisyen Pınar Kural Enç, süt ve tarçının metabolizmayı hızlandırarak göbek ve bel yağlarını yaktığını söyledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mayıs 2016 Güncelleme 11 Mayıs 2016, 00:49
Göbek yağına tarçınlı süt

İÇİNDEKİLER

Bel ve göbek bölgesindeki yağlardan şikayetçi olanlar dikkat! Uzman diyetisyen Pınar Kural Enç, süt ve tarçının bu yağları yaktığını söyledi. Günde 2 bardak süt tüketmenin yağlanmayı azaltarak kilo kontrolü sağlamaya yardımcı olduğunu belirten Pınar Kural Enç, şöyle konuştu: "Süt, içerdiği kaliteli protein ve lioneik asit gibi yağ molekülleri ile kilo kontrolü sağlıyor. Güçlü kemikler için birebir. 1 litre süt içinde bulunan kalsiyum; 10 kilo et, 5.2 ekmek, 12.6 kilo patates, 17 kilogram elma, 3.2 kilo marul ya da 2.4 kilogram havuçta bulunan kalsiyuma eşdeğer oluyor."

İNCELİĞİN TATLI YOLU
Tarçının da şeker ve kolesterole iyi geldiğini vurgulayan Pınar Kural Enç, şu önerilerde bulundu: "Şeker hastalarına faydalı olan tarçın, metabolizmayı hızlandırır. Yağ dokularını eritir. Karın bölgesindeki yağlardan kurtulmak için etkilidir. Tarçının içerisindeki enzimler, karın bölgesindeki kan damarlarını uyararak özellikle karın zayıflaması ve göbek eritme sürecini hızlandırmaktadır."