Ninni gibi besinle

Stres, aşırı yorgunluk ve yanlış beslenme uykusuzluğun başlıca nedenlerini oluşturuyor. Uzmanlar, deliksiz bir uyku için besinler öneriyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2015 Güncelleme 07 Ekim 2015, 00:48
Ninni gibi besinle

İÇİNDEKİLER

Kalitesiz bir uyku düzeni günlük yaşam performansını olumsuz etkiliyor, hastalıkları ise bir bir çağırıyor. Uzmanlar doğru beslenme programının bu sıkıntıya şifa olduğunu belirterek, tüketilmesi gereken gıdaları sıralıyor:

Zencefil: İyi bir idrar söktürücü olan zencefil, yatıştırıcı etkisiyle uykusuzluğa iyi gelir.

Kuşkonmaz: Lif zengini kuşkonmaz, C, A, E vitamini açısından zengindir. K vitamini de içeren kuşkonmaz, gevşemek için tüketilecek yiyecekler arasında yer alır.

Salatalık: Yorgun bir cildin etkilerini en aza indiren salatalık, aynı etkiyi vücutta da gösteriyor. İyi bir gece uykusu veren salatalık aynı zamanda vücudu rahatlatır.

Kereviz: Esansiyel yağ ve minerallerle kereviz suyu uyku bozukluğu ile savaşta çok etkilidir. Magnezyum da içeren kereviz vücudu gevşetir, uyku getirir.

Uyku getiren karışım

Malzemeler:
9 adet kuşkonmaz
2 sap kereviz
1 limon
1 salatalık
1 yeşil elma
1 adet zencefil kökü

Yapılışı:
Önce 5 dakika kuşkonmazı su içine bırakın. Meyveleri, salatalık ve limonu parçalar halinde kesin. Blendera tıp diğer malzemeleri ekleyin. Hepsini harmanlayın. Öğle yemeğinden sonra bu içeceği tüketin.