Salamlı pizza hastalığa doyma

Bazı besin ikilileri sağlık saçarken, bazıları da hastalıkların kapısını aralıyor. İşte zararlı sonuçlar doğuran yiyecekler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2015 Güncelleme 28 Nisan 2015, 00:00
Salamlı pizza hastalığa doyma

İÇİNDEKİLER

BEYAZ EKMEK+REÇEL:
Güne protein içermeyen, şeker ağırlıklı bir kahvaltıyla başladığınızda günün ilerleyen saatlerinde daha fazla acıktığınızı göreceksiniz. Tatlı bir şeyler yemek istiyorsanız tercihinizi tam tahıllı ekmek ve fıstık ezmesinden yana kullanın.

SALAM+ PİZZA:
Başlı başına yüksek bir kaloriye sahip olan pizzayı bir de et içeriğinin doymuş yağ ve sodyumuyla birleştirdiğinizde ortaya çıkan yiyecek kalp sağlığınızı tehdit ediyor. Pizzanızı etli malzemeler yerine sebzelerle yemeyi tercih edin.

KAHVALTILIK GEVREK+SÜT:
Hem süt hem de kahvaltılık gevrekte karbonhidrat bulunuyor. Bu yiyecekler gibi çabuk sindirilen karbonhidratlar kan şekerinin hemen yükselmesine ve ardından hızlıca düşmesine neden oluyor. Bunun yerine mısır gevreğinizi yağsız yoğurt ve bir avuç bademle yiyerek bunu yapabilirsiniz!

DOMATES ÇORBASI+KAŞAR:
Özellikle de hazır paketlerden yapılan çorbalarda oldukça fazla miktarda şeker bulunuyor çünkü bu yiyeceklerin içerisine mısır şurubu eklenebiliyor. Çorbanın üzerine rendelenen peynir ve yanında yenen kızarmış ekmekler ise oldukça az miktarda protein sağlarken yağ ve karbonhidrat bakımından oldukça zengin.

KÖFTE+PATATES PÜRESİ:
Köfte iyi bir protein kaynağı olmasına karşın, genellikle yağ ve kalori bakımından yüksek değerlere sahip. Patates püresi ise az miktarda lif barındırırken, püre yaparken eklenen, yağ, süt ya da krema yiyeceğin tamamını doymuş yağa dönüştürüyor. Bunun yerine hindi ve karnıbahar püresi yemeyi tercih edin.