Meteoroloji'den don uyarısı

Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da hafif, yüksek kesimlerinde ise yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklendiği bildirildi.

Giriş Tarihi 23 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 23 Mart 2015, 10:53
Meteoroloji’den don uyarısı

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, akşam saatlerinde Orta ve Doğu Akdeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeyi, Sinop, Kastamonu, Çorum ve Samsun ile gece saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu, Erzincan, Tunceli, Elazığ çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve batı kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, İç ve Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, Genellikle kuzey ve kuzeybatı, iç kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.



SİS UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve batı kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi beklendiği belirtilirken, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

BUZLANMA VE ZİRAİ DON UYARISI
Meteoroloji, bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da hafif, yüksek kesimlerinde ise yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklendiğini bildirdi.

BAZI İLLERDE HAVA DURUM

İSTANBUL: Parçalı bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli.(12)

ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli, akşam saatlerinde yağmurlu.(13)

İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor. (14)

ADANA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kıyı kesimleri aralıklı sağanak yağışlı.(18)

ANTALYA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(16)

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor.(12)

ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli.(5)

DİYARBAKIR: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli, gece saatlerinden itibaren yağmurlu.(12)

GAZİANTEP: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli, gece saatlerinden itibaren yağmurlu.(13)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, Çanakkale çevreleri ile zamanla bölgenin güneyinin (Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Bilecik) yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak, kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Batısı ile zamanla bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile akşam saatlerinde Orta ve Doğu Akdeniz kıyılarının aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresinde yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Artvin il merkezi dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere bölge genelinde sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli, gece saatlerinde güneydoğusu ile Erzincan, Tunceli, Elazığ çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Adıyaman dışında bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor.