Bakterilere acı biber!
İnsandan insana bulaşabilen mide bakterileri kansere yol açabiliyor. Prof. Dr. Mocan, bu tehlikeye karşı acı kırmızı biber yiyin diyor
BAKTERİ GELİŞİMİNİ ÖNLÜYOR
Acı kırmızıbiberin helikobakteri pilori gelişimini engelleyici etkisi vardır. Fakat mide ülseri meydana geldikten sonra verilmesi uygun değildir. Ayrıca alkali gıda desteği ve sulara karbonat koyup alkali içeceklerin verilmesi bakterinin çoğalmasını sağlar. Bu da kansere neden olabilir.
BELİRTİLERİ NELER?
Helikobakter pilori kan pıhtılaşma faktörlerinden trambositlerin azalmasına yol açabilir. Hastalığın tanısı endoskopi ile kan tetkikleri ile veya nefes testiyle gösterilebilir. Büyük abdestte antijeni gösterebilir. Nefeste üre testi veya serolojik olarak tespit edilebilir. Endoskopide mide ülseri varsa helikobakteri veya kanser riski için biyopsi alınır. Helikobakter pilori saptanırsa antibiyotik tedavisi başlanır.
SARIMSAK YİYİN
Antioksidan ve C vitamininden zengin beslenmek helikobakteriye bağlı hastalıkları azaltır. Portakal, greyfurt, maydanoz, karalahana, yeşil sivribiber, karnabahar helikobakterinin etkisini azaltır.
Sarımsak da etkin maddeleriyle helikobakteri piloriyi öldürmede etkilidir. MİDENİZ RAHAT ETSİN DİYE...
Papatya, kekik ya da sarı kantaron çayı mide ağrılarının azaltır. Günde 1 fincan içilmesi mideyi rahatlatmada etkilidir.
Zencefil, tarçın, meyan kökü, diken üzümü, aloevara mide şikayeti ülseri oluşmasının önlemeye yardımcı olur.
Karahindiba, kişniş tohumu ve biberiye hazmı kolaylaştırır ve mideyi rahatlatır.
Zencefil kökünü 2 su bardağı suda kaynatın. 15 dakika bekledikten sonra için. Midenizi rahatlatacaktır.