Bebek için domates suyu

Dünyada doğurganlık oranı gittikçe azalıyor. B vitamini ve folik asit deposu domates suyu ise çiftlerin yardımına koşuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2013 Güncelleme 06 Mayıs 2013, 00:00
Bebek için domates suyu

İÇİNDEKİLER

Genetik sebepler, çevresel faktörler ve sigaranın da etkisiyle kadın ve erkeklerde doğurganlık gün geçtikçe azalıyor. Uzmanlara göre beslenme, çocuk sahibi olmak için son derece önemli ama göz ardı edilen bir faktör. Erkeklerde sperm yapımını artıran ve aktif sperm sayısını çoğaltan en önemli etken folik asit. Folik asit aynı zamanda kadınlarda da doğurganlığı artıyor ve düşük riskini yüzde 70 azaltıyor. Annelere gebelikten 6 ay önce ve hamilelik süresince folik asit alımı şart koşuluyor. İşte anne-baba adayları için en sağlıklı besinler:

Domates suyu
Hem şeker oranı azdır hem de folik asit ve likopen açısından çok zengindir. Her sabah bir bardak içebilir ya da domates çorbası yapabilirsiniz.

Yumurta
Hem kadın hem erkekler için folik asit ihtiyacının bir kısmını karşılar. Üstelik demir içerir. Önemli de bir protein kaynağıdır.

Yeşil sebzeler
Yeşil sebzelerin hepsi ciddi oranda folik asit içerir. Ama bu konuda en iyisi ıspanaktır. Kara lahana, lahana, taze fasulye, brokoli gibi sebzeleri de es geçmemek lazım.

Mercimek
Folik asit açısından çok zengin olan mercimek doğum öncesi listesine mutlaka eklenmeli. Yarım kase pişmiş mercimek günlük ihtiyacınızı karşılar. Mercimek ayrıca bolca demir ve lif içerir.

Muz
Erkekler için cinselliği artırıcı, kadınlar için ise mutluluk verici bir besindir. Strese karşı vücudu korur. Hamilelik esnasında bebeğin kemik yapısı için önemlidir. Üstelik bolca folik asit içerir.

Kuşkonmaz
Zengin folik asit içeriğinin yanı sıra kansere karşı çok iyi bir koruyucu ve bağışıklık sistemi için vazgeçilmez bir kalkandır.

Turunçgiller
Folik asit de C vitamini vücutta depolanmaz. Günlük alınması gerekir. Bu açıdan portakal, mandalina gibi turunçgiller her ikisini de bolca içeren harika besinlerdir.