Turp solunum yolu açar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mart 2013 Güncelleme 12 Mart 2013, 01:06
Turp solunum yolu açar

İÇİNDEKİLER

Turpun kökü C vitamini, kükürt ve iyot bakımından zengindir. Karaciğere çok faydalı bir besin olan turp tam bir karaciğer dostudur. Karaciğerin şişliğini indirir. Böbrek kumu ve safra taşlarını dökmeye yardımcı olur. Astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Öksürüğü keser.

NANE BAŞAĞRISINI ALIR
Nane iştah açar. Sinirleri yatıştırır ve vücuda rahatlık verir. Strese ve baş ağrısına iyi gelir. Spazm ve kalp çarpıntısı riskini azaltır. Ateşi düşürür. Sindirim sistemi ve mide için çok faydalıdır. Sindirimi kolaylaştırır. Sinirsel iktidarsızlığa çok iyi gelir.

BERGAMOT MİKROP KIRAR
Bergamotun meyvesinin kabuklarından hoş kokulu bergamot esansı elde edilir. Bergamot esansı depresyona karşı olukça etkilidir. Rahatlatıcı etkisi ile uyku bozukluğuna iyi gelir. Mikrop öldürücüdür. Böbreklerin çalışmasını düzenler.

ÖKSÜRÜK ŞURUBU PAZI
Pazıda, A, C ve K vitaminleri bol miktarda bulunur. İştah açıcıdır. Vücuda kuvvet verir. Hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürür, kabızlığı giderir ve idrar yollarında yanma şikâyetlerini azaltır. Öksürüğe karşı faydalıdır. Kansızlığı önler. Hamile olanların yemesi doğacak çocukta omurga açıklığı riskini azaltır.

ÇAM FISTIĞI RAHATLATIR
Fıstık çamının kozalaklarının içinden çıkarılan çam fıstığı oldukça besleyicidir. Vücuda enerji verir ve vücudu şişmanlatır. Akciğer hastalıklarına, verem ve bronşite karşı faydalıdır. Kan tükürmeye ve öksürüğe iyi gelir. Ruhsal sıkıntıyı giderir. Mesane ve böbrek iltihaplarına iyi gelir.

KARACİĞER İÇİN LAVANTA
Lavanta yatıştırıcı ve uyarıcıdır. İdrar ve gaz söktürür. Karın şişliği ve migren ağrılarında faydalıdır. Romatizma şikâyetlerini azaltır. Mikrop öldürücüdür. Kokusu vücuda kuvvet ve ferahlık verir. Ateşli hastalara iyi gelir. Özellikle karaciğere çok faydalı olan lavanta, karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur.