Kansere karşı tahin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mart 2013 Güncelleme 09 Mart 2013, 00:00
Kansere karşı tahin

İÇİNDEKİLER

Tahin susamın ezilerek ve çeşitli işlemlere tabi tutularak akıcı yağ gibi bir hale gelmiş şeklidir. Hücre yapısının bozulmasını engeller. Kansere karşı koruyucudur. Damar sertliğini ve tıkanmalarını engeller. İdrar söktürücüdür. Radyasyon ve zehirli metal etkilerine karşı koruma sağlar.

Nefes darlığına gelincik
Gelinciğin kullanılan kısımları çiçekleridir. Kurusunun hafif yumuşatıcı ve uyuşturucu bir tesiri vardır. Uykusuzluğu giderir. Gelinciğin şerbeti ise nefes darlığı, astım ve bronşitte rahatlık verir. Kan tükürme ve kusmayı önler.

Diş ağrılarına zambak
Zambaktan elde edilen zambak yağı, başta kırışıklıkları gidermek olmak üzere, cilt bakımı için kullanılır. Cildin daha genç ve diri görünmesini sağlar. Başta diş ağrıları ve adet sancıları olmak üzere vücut ağrılarını giderici özelliği ile ağrı kesici etkisi taşır.

Sindirim için acı biber
Acı biber, iştah açar. Akciğerleri temizler ve balgam söktürür. Eklem iltihaplanması, diş ve boğaz ağrıları, sindirim sistemi bozuklukları, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda faydalıdır. Özellikle romatizmaya iyi gelir. Kanamaları önler. Cinsel arzuyu arttırır. Kırmızı biber, insanı ferahlatır ve nefes yollarını açar.

Pankreasa patlıcan
Kalori değeri düşük bir besin olan patlıcan sinirleri yatıştırır ve tansiyonu düşürür. Kalp çarpıntısını giderir. Bağırsakları yumuşatır ve idrar söktürür. Karaciğerin ve pankreasın çalışmasını düzenler.

Ülsere aloe vera
Aloe vera besin değeri yüksek bir bitkidir. Sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkileri ile sindirimi kolaylaştırır. Safra söktürür. Mide ülseri gibi mide rahatsızlıklarına karşı faydalıdır. Deri iltihabı, güneş yanıkları, egzama ve böcek sokmalarında faydalıdır.

Yorgunluğa karadut
Karadut, sürekli kendini yorgun hisseden ya da en ufak bir fiziksel aktivite yaptığı anda son derece yorgun bitkin düşen kişiler için tam bir enerji deposudur. Tam bir antioksidan deposudur. Yaşlanmayı geciktirir, sabahları aç karnına yenen bir avuç karadut, bağırsak kurtlarının döker.

Kabızlığa karşı yulaf
B grubu vitaminler açısından zengin olan yulafın lapası çıbanları giderir. Yulaf çayı vücuda kuvvet verir, idrarı arttırır ve kabızlığı giderir. Yulaf ya da yulaf unu kaynatılıp elde edilen su süzülüp banyo suyuna katılırsa cildi korur, rahatlatır ve yumuşatır. Ciltteki kızarıklık ve kaşıntıları giderir.

Mide dostu kakule
Kakule zencefilgiller familyasından bir bitkidir. İçeriğinde sineol, terpineol ve asetat vardır. Araştırmalara göre mide için faydalıdır. Mide gazlarını giderir, gastirit ve ülsere iyi gelir. Reflüyü önler. Şişkinlikleri alır, yanma ve ekşimelere karşı faydalıdır.