Gençlik iksiri elma

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mart 2013 Güncelleme 12 Mart 2013, 02:22
Gençlik iksiri elma

İÇİNDEKİLER

Birçok besin sayısız fayda sağlayarak vücudunuzu hastalıklardan koruyor ve bir gençlik iksiri gibi bedeninizi yeniliyor. Ama bazı yiyecekler beraber tüketildiğinde bu etkiler daha da artıyor. İşte harika yiyecek ikilileri...

GREYFURT VE AVOKADO:
Greyfurt tek başına harikadır. Hücre hasarını önlediği kanıtlanmış bir antioksidan olan likopen bakımından oldukça zengindir. Greyfurtu avokadoyla birlikte tükettiğinizde likopen emilimi artar. Bu ikili hücrelerin yenilemesini artırır ve sağlık saçar.

BRÜKSEL LAHANASI VE ZEYTİNYAĞI:
Brüksel lahanasında bulunan lutein katarakt ve körlük riskini azaltır. Brüksel lahanasına zeytinyağını eklemek, lutein miktarını artırarak bir göz ilacı oluşturur.

ELMA VE ÇİKOLATA:
Elmada bulunan kuersetin, kalbi genç tutar. Elmayı flavanoid zengini bitter çikolatayla birlikte yemek ise kalp hastalığı riskini azalttır ve kan pıhtılarının oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

YEŞİL ÇAY VE LİMON:
Yeşil çay, güçlü bir antioksidan olan kateşin bakımından zengindir. Yeşil çaya bir damla limon damlatarak kateşinin cildinizin genç görünümünü koruma özelliğini maksimum dereceye çıkarabilirsiniz. Bu arada bu ikili aynı zamanda yağ yakımını da artırır.