Mavi çay kanseri önler

Kış günlerinde içilen sıcak içecekler hem iç ısıtıyor hem sağlık saçıyor Karabaş otunun demlenmesiyle yapılan mavi çay ise kanseri önlüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2013 Güncelleme 06 Mart 2013, 00:00
Mavi çay kanseri önler

İÇİNDEKİLER

Soğuk kış günlerinde içilen sıcacık içecekler iç ısıtmanın yanı sıra bir çok sağlık sorununa da şifa getiriyor. İşte bitki çayları ve diğer sıcak içeceklerin sağlığa faydaları...

YEŞİL ÇAY:
Kanseri önlemede en etkin besinlerin başında geliyor. Ayrıca sindirimi kolaylaştırıyor ve vücudun yağ yakmasını hızlandırıyor.

SİYAH ÇAY:
Günlük 6 fincana kadar çay tüketiminin 1 hafta içinde kan antioksidan kapasitesinde artış sağladığı gözlenmiştir. İçerdiği kateşinler, metabolizmayı hızlandırarak kilo kontrolüne yardımcı olur.

IHLAMUR:
İdrar söktürücü, göğsü yumuşatıcı ve balgam söktürücü özellikleri ile kış aylarının vazgeçilmez içecekleri arasındadır. Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine de yardımcı olur.

KUŞBURNU:
Yüksek oranda C vitamini içeren kuşburnu kan sulandırıcı etkisinin yanı sıra bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine de yardımcı olur.

KAHVE:
Kansere karşı koruyucudur. Diyabete de olumlu etkileri vardır. Ama uyanık kalmak ve yorgunluğu azaltmak amacıyla biraz fazla tüketilmesi alışkanlık yapabilmektedir.

ADA ÇAYI:
Kuvvetli bir antioksidandır. Antioksidan özeliği ile bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara yakalanma ihtimalini azaltır. Yemek sonrası içildiğinde hazmı kolaylaştırır.

KAKAO:
Uyarıcı etkisi sebebiyle konsantrasyonu artırır. Çekirdeğinde bulunan flavanol, beyne daha fazla oksijen gitmesini sağlar. Kalbe de yararlıdır.

MAVİ ÇAY:
Beyin tümörleri, kan kanseri ve akciğer kanserinin ilerlemesini engellemekte yardımcıdır. İçeriğinde bulunan geraniol maddesi kansere karşı koruyucu ve tümör yok edicidir. Sinir ve kalp kuvvetlendiricidir. Sinüzit, idrar yolları, romatizma, kan dolaşımı bozukluğu, baş ağrısı hallerinde faydalıdır.

EKİNEZYA:
Soğuk algınlığının en iyi ilacıdır. Boğaz ağrılarına iyi gelir. Öksürüğü giderir. Migren ağrılarını da hafifletir.