Güzellik iksiri avokado

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mart 2013 Güncelleme 04 Mart 2013, 00:00
Güzellik iksiri avokado

İÇİNDEKİLER

Avokado, yağı ve suyu hücrelerin yenilenmesine yardımcı olduğu için kozmetik alanında cilt kremi, losyon ve güneş yağlarında kullanılır. Cildi korur ve besler. Kuru, yıpranmış ve yaşlanmış derilerin yenilenmesine ve güçlenmesine yardımcı olur. Maskesi cilt kırışıklıklarını gidermede etkilidir.

Saçların ilacı fesleğen
Fesleğen sakinleştirici özelliği ile vücudu rahatlatır. Enerji verir. Hazımsızlığı giderir. Öksürüğü ve baş dönmesini keser. Ağız içindeki yaralara karşı faydalıdır. Fesleğen ile hazırlanan losyonlarla saç derisine masaj yapılırsa saç köklerini güçlendirir. Fesleğen yağı selülit şikâyetlerini azaltır.

Frenk kimyonu mis kokar
Frenk kimyonu iştah açıcı ve uyarıcıdır. Anne sütünü arttırır. Bağırsaklarda gaz oluşumunu engelleyici etkiye sahiptir. Mideye faydalıdır. Sindirimi kolaylaştırır. Solunum yolu hastalıklarında faydalıdır. Ağız kokusunu giderir. Kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.

Romatizmaya çakal eriği
Çakal eriğinin çiçeklerinden hazırlanan çay vücuttaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlar ve kanı temizler. Romatizma ve gut ağrılarını azaltır. Boğaz iltihaplarında faydalıdır. Solunum yolu hastalıklarında etkilidir. Romatizma, soğuk algınlığı ve grip şikayetlerinde faydalıdır. İshali kesmeye yardımcı olur.

Nefes darlığına çörekotu
Çörekotu vücuda kuvvet ve zindelik verir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Kokusu baş ağrısını keser. Anne sütünü arttırır. İdrar ve adet söktürücüdür. Nefes darlığı, astım ve öksürüğe karşı faydalıdır. Yağı saç dökülmesini ve kepeği azaltır.

Karın ağrısına tarçın
Tarçın ferahlık verir ve iştah açar. El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler. Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir. Bağırsak kurtlarının dökülmesine ve bağırsak iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur. Cinsel isteği arttırır. Gaz söktürücüdür.

Rezene çayı bebek maması
Rezene çayı hazırlamak için 1 fincan kaynar suya 1 çay kaşığı rezene atılıp 10-15 dakika kadar demlenir. Rezene çayı öksürük ve akciğer hastalıklarına karşı etkilidir. Bebek mamalarına katılırsa bebeklerde gaz şikâyetini azaltır. Arpacık gibi gözkapağı iltihaplarında iyileşmeye yardımcı olur.

İyi sindirim için limon
Limon sindirim sistemine iyi gelir. İdrar söktürür. Damar sertliğini ve tıkanıklığını önler. Kanı temizler ve kan dolaşımını kolaylaştırır. Soğuk algınlığı, nezle, grip ve öksürük şikâyetlerini azaltır. Vücuttaki ağrıları hafifletir, ateşi ve tansiyonu düşürür. Mide bulantısını ve baş dönmesini giderir.

Sinirlere kırmızı pancar
Kırmızı pancar, iştahı açar ve hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. Mide ağrılarını ve ekşimelerini azaltır. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Böbrekleri çalıştırır. Karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Sinirleri yatıştırır. Suyu ise kansere karşı çok iyi bir koruyucudur.