Domates güzelleştirir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2013 Güncelleme 03 Mart 2013, 00:00
Domates güzelleştirir

İÇİNDEKİLER

Birçok faydası olan domates cilt bakımı için de yararlıdır. Cilde tazelik ve renk verir. Dilimlenmiş domatesi ciltteki sivilce ve siyah noktaların üzerine koyup bir süre beklettikten sonra cilt temizlenirse yararı görülür. Domates ve domates suyu yağlı ciltlere iyi gelir ve gözenekleri sıkılaştırmaya yardımcı olur.

Basura yaban havucu
Yaban havucu olarak da bilinen behmen bol miktarda potasyum, kalsiyum ve magnezyum mineralleri ile uçucu yağ içerir. Basur şikayetlerini azaltır. Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Uykusuzluk, romatizma ve yüksek ateş şikayetlerinde faydalıdır.

Akdiken sinirleri yatıştırır
Akdikenin meyvesi acıdır. Etkili bir müshil olan akdiken idrar arttırıcıdır ve kabızlığı gidermekte faydalıdır. 15-20 tane meyve şiddetli ishale neden olabilir. Derideki kaşıntıları kesmeye yardımcı olur. Ayrıca sinirleri yatıştırır ve uykusuzluğa iyi gelir.

Baş ağrısına gül suyu

Gülden gül suyu ve gül yağı elde edilir. Kremlerde, kozmetik ve parfümeri sanayinde kullanılır. Gül suyu cildi güzelleştirir. Gül suyuna batırılmış bez alna konulursa baş ağrısını giderir. Gül yağı göz çevresindeki kırışıklıklara, uygulanıp temizlenirse yararı görülür.

Cilt bakım kremi elma
Elma ve elma suyu cilt bakımı için çok yararlıdır. Taze elma suyu yüze ve boyna sürülürse kırışıklıkların oluşması geciktirir. Bir miktar elma sirkesi suya karıştırılıp cilt bakımı ve temizliği, saçlara yumuşaklık ve parlaklık kazandırmak için kullanılabilir.

Yarpuz mideyi güçlendirir
Yarpuz otu pembe-mor karışımı renklerde çiçekler açan bir bitkidir. Mideyi kuvvetlendirici ve nefes darlığını giderici etkilere sahiptir. Vücudu rahatlatır ve ferahlık verir. Mide bulantısını giderir. Hamilelerde düşüğe sebep olabileceği için gebelikte kullanılmamalıdır.

Ülsere karşı nevruzotu

Nevruzotu çeşitli flavonlar, organik asitler, linarin glikoziti ve reçine içerir. Balgam söktürür. Kanı temizler ve kalbi güçlendirir. Bağırsak gazını söktürür ve sancılarını giderir. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Ülsere karşı da faydalıdır. Ödemleri giderici etkilere sahiptir.

Enginar gençleştirir
Kanser hücrelerini yok etmekte etkili olan enginar, karaciğere ve böbreğe de inanılmaz fayda sağlar. Böbreklerin iyi çalışmasına yardımcı olur. Bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. Kandaki şeker oranını ayarlar. Hücrelerin yıpranmasını engelleyerek yaşlanmanın etkilerini azaltır.

Kepekli saça baldırıkara
Baldırıkara otu göğsü yumuşatır. Balgamı söker ve öksürüğü keser. Soğuk algınlığı, grip ve bronşitte faydalıdır. Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur. Aybaşı kanamalarını düzenler. Derideki şişlikleri indirir. Saçları güçlendirir. Kepeği ve saç dökülmesini engeller.