Felcin önlemi elmada

Felcin hangi sebeple hangi organı vuracağı belli olmuyor. Tedavisi kesin olmayan bu hastalıktan korunmanın en iyi ilacı ise elma

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Şubat 2013 Güncelleme 27 Şubat 2013, 00:00
Felcin önlemi elmada

İÇİNDEKİLER

Felç günümüz insanını tehdit eden en önemli sağlık problemlerinden biridir. Sinirlerin ya da kasların bozukluğundan ileri gelen hareketsizlik ya da hareket azalmasıdır. Aniden gelişebilen felcin en önemli tedavi yolu, felce neden olan sağlık risklerini azaltmaktır. Magnezyum ağırlıklı beslenme felç riski azalır. Bunun yanında uzmanlar doğru beslenmenin felci önlediği gibi bazı besinler ile yapılan kürlerin ise felci iyileştirebildiğini belirtiyor.

ZENCEFİL: Felci önlemek için 1 çay kaşığı zencefil tozunu 1 bardak kaynar suya atıp 10 dk bekletin ve günde 3 bardak için
ÇİKOLATA: Genelde çikolatanın kalbe iyi geldiği söylenir ama her gün bir parça çikolata yemek sizi felç geçirmekten yüzde 30 oranında koruyor. Üstelik çikolatayı bitter değil sütlü olarak tüketmeniz bir farklılık göstermiyor.
BALIK: Haftada en az 2-4 porsiyon yağlı balık, beyni besleyen damarların tıkanması ya da kanamasıyla ortaya çıkan merkezi sinir sistemi bozukluklarına yakalanma riskini ciddi şekilde azalıyor. Üstelik bu oran yenen balık miktarı arttıkça fazlalaşıyor. Balığın cinsi fark etmiyor ama balıkları kızartma yapmadan yemeniz gerekiyor.
ÇAM FISTIĞI: Çamfıstığını öğütün. Daha sonra çiçek balı ile öğütülen bitkileri karıştırın ve macun şeklinde her sabah tüketin. Limon doğrayarak çiçek balı ile karıştırıp tüketebilirsiniz.

OTLARDA ŞiFA VAR

1. FORMÜL
Andız otu yapraklarını bir üzüm şırası içinde 60 gün beklettikten sonra lapa getirin. Bu bitkisel formülü felçli olan bölgeye sararak üzerini streç film ile kapatıp geceleri uyuyun. Sabah ılık su ile bu bölgeyi yıkayın. Bu formüle en az 21 gün devam etmek gerek.

2. FORMÜL
Çörek otunu papatya ve organik zeytinyağı ile kaynatarak, felçli olan bölgelere masaj yapabilirsiniz. Mersin yapraklarını kaynattıktan sonra elde edilen su ile felçli bölgeyi yıkayınız. Bu iki kür felçli bölgenin ağrılarını giderecektir.

3. FORMÜL
Ardıç yağı çok etkili bir yöntemdir. Ardıç yağını felçli olan bölgeye sürerek bol, bol yıkayınız. Ayrıca, yarım kilogram suyun içerisine 4 avuç lavanta çiçeği koyup, 2 gün bekletiniz. Bu karışımı beklettikten sonra felçli bölgenize beze sürerek masaj şeklinde yedirin ve sarın. İki formül de felce iyi gelir.