Ceviz öksürüğü keser

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Şubat 2013 Güncelleme 26 Şubat 2013, 00:00
Ceviz öksürüğü keser

İÇİNDEKİLER

CEVİZ beyin ve zekâ gelişimini destekler. Hafızayı kuvvetlendirir. Vücuttaki zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardım eder. Göğüs ağrılarında ve öksürükte faydası görülür. Yağı ciltteki lekelere sürülüp ovulursa lekeleri ve nasırları giderir.

ZAHTER KALBE İYİ GELİR
KARA kekik ya da dağ kekiği olarak da bilinen zahter uçucu yağ ve tanen içerir. Bitki çiçekleriyle birlikte toplanıp kurutulduktan sonra toz haline getirilir ve çay ya da kahve olarak tüketilebilir. Kalp çarpıntısını giderir ve sinirleri kuvvetlendirir. Mantar şikayetlerine karşı da faydalıdır.

KARACİĞERE ALTIN KÖKÜ
ÇEŞİTLİ alkoloidler, nişasta ve şeker içeren ipeka, altın kökü olarak da bilinir. Az miktarda kullanıldığında, bronşite iyi gelir ve mide iç yüzeyine etki ederek balgam söktürür. Dizanteri mikrobunu öldürür. Karaciğer iltihaplarında da faydalıdır.

ASPİR KİLO VERDİRİR
YALANCI safran olarak da bilinen aspir bitkisi kabızlığa karşı faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir.Kansere karşı koruyucudur. Vücutta biriken fazla yağı eriterek kilo vermeyi kolaylaştırdığı gibi yağ dokusunun enerjiye ve kas dokusuna dönüşmesine katkı verir.

BOLDO BAĞIRSAKLARI KORUR
GÜNEY Amerika, özellikle de Şili'de yetişen boldo, tanen, eterik yağ ve çeşitli alkaloitler içerir. Kramp çözücüdür. Gastrit ve romatizma ağrılarını azaltır. Mide ve bağırsak şikayetlerine karşı faydalıdır. Safra salgısını düzenler. Kurutulmuş yapraklarından çayı yapılır.

BESBASE BALGAM SÖKER
BESBASE küçük hindistancevizinin çekirdeğindeki zardır. Kokusu kuvvetli, tadı yakıcıdır. İçerisinde esans ve uçucu yağ bulunur. Vücudu rahatlatır ve kuvvetlendirir. İştah açar. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Balgamı söker. Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur. Suda kaynatarak ya da yutarak alınabilir.