Boy uzatan mucize gıdalar

Her anne-baba, çocuklarının uzun boylu olmasını ister. Bunu gerçekleştirmenin yolu ise mucize gıdalardan geçiyor. Küçükken yedirilecek bazı gıdalar, ileride onları selvi boylu yapıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Şubat 2013 Güncelleme 23 Şubat 2013, 00:00
Boy uzatan mucize gıdalar

İÇİNDEKİLER

Çocukların gelişiminde boy uzaması önemli rol oynuyor. Şüphesiz tüm anne ve babalar çocuklarının yetişkinlik döneminde uzun boylu olmasını arzu eder. Çocukların boyu kalıtsal genlere değil, beslenme planına bağlı olarak da değişiklik gösterir. Uzun boyun yolu, boy uzatan besinler ile beslemekten geçer. İşte size boy uzatan besinler...

SÜT: Sütün diğer süt ürünlerinden boy uzatmada ayrı bir önemi var. Günde 2 su bardağı süt içilmesi boy uzamasını desteklemesinin yanı sıra çocuğunuzun kemik yapısının da güçlenmesini sağlar. Ancak sütün gece yatmadan önce içilmesi gerekmektedir. Bu saatte içilen süt büyüme hormonunun salgılanmasını sağlayacaktır.

YOĞURT-PEYNİR: İçerisinde kalsiyum bulunan bu grupta yoğurt, ayran ve peynir yer alır. Özellikle yoğurt, çocuğunuz sebze yemeği tüketirken tabağında mutlaka bulunmalıdır.

BROKOLİ: Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve vücudun korunmasında başrol oynayan brokoli, çocuğunuzun boyunun uzamasını sağlayan önemli bir sebzedir. Çocuklar tarafından çok sevilmese de belirli sıklıklarla tüketilmesi önerilir.

KURU MEYVELER: Kuru meyveler iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Boy uzamasını sağlar. Ara öğün olarak veya süt ile birlikte çocuğa yedirilebilir. Günde 4-5 kuru kayısı, 2 kuru incir, 1 avuç siyah kuru üzüm beslenmesi için yeterli olacaktır.

SUSAM: En yüksek kalsiyum içeren besin olması nedeni ile çocukların beslenmesinde susamın önemi büyüktür. Ancak susamda yağ içeriğinin yüksek olmasından dolayı tehlike arz etmektedir. Çocuklara bazı günler ekmek yerine simit verilebilir.

SOYA FASULYESİ: Soya fasulyesi kalsiyum içeriği zengin olan besinlerdendir. Genellikle ülkemizde salata olarak tüketilmektedir. Çocukların boyunun uzamasına katkısı olacak bu besinin ihmal edilmemesi gerekiyor.

PROTEİNLERİ UNUTMAYIN
Boy uzatmasına yardımcı olan önemli bir besin grubu da proteinlerdir. Protein bakımından zengin olan balık, hindi, tavuk, kırmızı et, baklagiller, deniz ürünleri, yumurta, bal ve peynir bolca tüketilmelidir. Süt ile birlikte proteinli besinlerle ne kadar fazla beslenilirse boy uzaması o kadar hızlı olur.